Skip to main content

«Ελεύθερος» ο Γκριεζμάν, οριστικά στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Αντουάν Γκριεζμάν μπορεί να αναπνεύσει! Αναγκασμένος να δεχτεί το ρόλο του αναπληρωματικύ από την αρχή της σεζόν, λόγω διαφωνίας μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης, μεταγράφηκε οριστικά στους «Ροχιμπλάνκος» σήμερα (10/10), με συμβόλαιο έως το 2026.

Η επισημοποίηση αντιπροσωπεύει μια πραγματική καμπή στην περίοδο 2022-2023 για τον Γάλλο διεθνή. Μέχρι στιγμής, με εξαίρεση τους αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-2) στα μέσα Σεπτεμβρίου, με την Μπριζ (0-2) και ύστερα μετά η Χιρόνα (2-1) αυτή την εβδομάδα (η συμφωνία είχε επιτευχθεί), ο δανεικός από τους «Μπλαουγκράνα» από το καλοκαίρι του 2021 Γκριεζμάν έπρεπε να συμβιβαστεί με το καθεστώς «τζόκερ», με συμμετοχές στα τελευταία 30 λεπτά για να περιορίσει την ώρα συμμετοχής του.

Γιατί; Επειδή η Ατλέτικο αρνήθηκε να πληρώσει την οψιόν αγοράς του, που υπολογιζόταν αυτόματα στα 40 εκατ. ευρώ μετά από συμμετοχή στο 50% των αγώνων. Για πολλές εβδομάδες αυτή η κατάσταση ήταν μπλοκαρισμένη με πολύ περίπλοκες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Αλλά τελικά, η «Μπάρτσα», η οποία αρνήθηκε να πάρει το ρίσκο να επαναφέρει τον… XXL μισθό του Γάλλου στο τέλος του δανεισμού, δέχθηκε να κάνει έναν συμβιβασμό. Έτσι, οι δύο ισπανικές ομάδες συμφώνησαν σε ένα εγχείρημα αξίας 25 εκατ. ευρώ.

Μια ανακούφιση για τον Γκριεζμάν, που θα μπορεί επιτέλους να συμμετέχει κανονικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ατλέτικο. Αν και η θέση του στην ομάδα της Γαλλίας δεν κινδύνευε απολύτως, αυτή η κατάσταση ήταν πρόβλημα για το ρυθμό του, με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Πλέον, ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018 θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να ανησυχεί για την προσωπική του υπόθεση.

naftemporiki.gr