Skip to main content

Δεν αφήνει την κορυφή η Άρσεναλ, 3-2 τη Λίβερπουλ

Η Άρσεναλ απάντησε με νίκη στη χθεσινή επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι επί της Σαουθάμπτον (4-0), με την οποία οι «Πολίτες» είχαν βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, προσωρινά.

Οι «Κανονιέρηδες» νίκησαν με 3-2 τη Λίβερπουλ στο «Εμιρέιτς», στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στην Premier League, ανάκτησαν την πρώτη θέση και βύθισαν έτι περαιτέρω την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην κατάταξη, μιας και οι «Κόκκινοι» απέχουν πια 13 βαθμούς από τους Λονδρέζους και 13 από τη Σίτι.

Την Άρσεναλ οδήγησαν με τη λαμπρή παρουσία τους οι Μπουκαγιό Σακά και Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Ο πρώτος σκόραρε δις, γράφοντας το 2-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ από τα 11 βήματα στο 76΄.

Ο δεύτερος είχε ανοίξει το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και με τη συνολική παρουσία του στη δεξιά πλευρά του γηπέδου ήταν μόνιμη απειλή, την οποία η Λίβερπουλ ουδέποτε κατόρθωσε να εξουδετερώσει.

Οι φιλοξενούμενοι, με τον Κώστα Τσιμίκα βασικό, επέστρεψαν στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας δύο φορές (34΄ Νούνιες, 53΄ Φιρμίνο) αλλά πλήρωσαν τις αμυντικές αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία τους και βλέπουν τον τίτλο να ξεμακραίνει από νωρίς…