Skip to main content

Ανώτερος ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Τσιτσιπά στον τελικό της Αστάνα

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του τουρνουά της Αστάνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Σέρβο άσο με 3-6, 4-6 ύστερα από 75 λεπτά αγώνα, με τον «Νόλε» να κάνει το back to back στους τίτλους, αφού πριν το Καζακστάν είχε σηκώσει το τρόπαιο και στο Τελ Αβίβ Όπεν.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε έτσι τους 90 τίτλους στην καριέρα του και 15 σε τουρνουά ATP 500, στους συνολικά 18 τελικούς που έχει συμμετάσχει.

Αντίθετα, ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής δεν κατόρθωσε ούτε αυτή τη φορά να διακόψει τη δυσμενή γι΄ αυτόν παράδοση, χάνοντας και στον ένατο τελικό του σε 500άρι τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλά και κρατούσε εύκολα το σερβίς του, αλλά στο όγδοο γκέιμ υπέπεσε σε απανωτά λάθη, έχασε το καλό πρώτο σερβίς και ο Τζόκοβιτς έφτασε στο καθοριστικό μπρέικ για το 5-3. Ύστερα δεν είχε παρά να κρατήσει το σερβίς του, όπως κι έκανε, φτάνοντας στο 1-0.

Από το ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Σέρβος πίεσε τον αντίπαλό του για να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, με τον Τσιτσιπά να ανθίσταται και να σβήνει και τις δύο ευκαιρίες του «Νόλε» για μπρέικ στο τρίτο σετ.

Ατυχώς για εκείνον, όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο πέμπτο γκέιμ. Ο Τζόκοβιτς έφτασε στο 0-40 μετά από τα λάθη του Έλληνα τενίστα, έκανε νέο μπρέικ (3-2) και ακολούθως έφτασε στο 4-2.

Από εκεί και ύστερα τα πράγματα ήταν εύκολα. Με την ψυχολογία, την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει δεν είχε παρά να κρατήσει το δικό του σερβίς, όπως κι έκανε, για να φτάσει στο 6-4 και τη νίκη.

naftemporiki.gr