Skip to main content

Το «χαβά» τους Χάαλαντ και Σίτι, νέα «τριάρα» της Τσέλσι

Η 10η αγωνιστική στην Αγγλία ξεκίνησε με εντός έδρας νίκες από τη Μάντσεστερ Σίτι (4-0) και την Τσέλσι (3-0), αλλά το αποκορύφωμα θα έρθει αύριο (9/10) με το ντέρμπι Άρσεναλ-Λίβερπουλ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρήκε τον τρόπο να συμμετάσχει στο «πάρτι» της Σίτι εναντίον της Σαουθάμπτον στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας το 15ο γκολ του σε εννέα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, στο 65ο λεπτό.

Εξωπραγματικό, όπως η πορεία των πρωταθλητών Αγγλίας, που σκαρφάλωσαν στους 23 βαθμούς επιβεβαιώνοντας τον εαυτό τους ως τον μοναδικό αήττητο.

Για τη Σαουθάμπτον ήταν η τέταρτη σερί ήττα και τρίτη στις τέσσερις που δεν σκόραρε, με αποτέλεσμα ο πάγκος του Ραλφ Χάσενχουτλ να κινδυνεύει όλο και περισσότερο.

Ο «μάγος» Πότερ έχει μεταμορφώσει την Τσέλσι, που μετά την άνετη νίκη επί της Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ επικράτησε με το ίδιο σκορ (3-0) της Γουλβς, που ξανάχασε και χωρίς τον Λάζε στον πάγκο της.

Όλα εύκολα για τη Νιούκαστλ απέναντι στην Μπρέντφορντ (5-1) και δεύτερη συνεχής νίκη για τις «Καρακάξες» με απολογισμό εννέα τερμάτων σε αυτά τα παιχνίδια.

Η Μπόρνμουθ νίκησε με 2-1 τη Λέστερ, αντιδρώντας στο δεύτερο ημίχρονο και στο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει οι «Αλεπούδες» με τον Ντάκα.

Μετά τη συντριβή (0-9) από τη Λίβερπουλ, για την Μπόρνμουθ είναι το πέμπτο στη σειρά θετικό αποτέλεσμα και την έφερε στους 12 βαθμούς, ενώ η Λέστερ έχασε για έβδομη φορά στα οκτώ τελευταία παιχνίδια και παραμένει στους 4.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Μπόρνμουθ-Λέστερ 2-1 (68΄ Μπίλινγκ, 71΄ Κρίστι – 10΄ Ντάκα)
  • Τσέλσι-Γουλβς 3-0 (45΄ Χάβερτς, 54΄ Πούλισικ, 89΄ Μπρόγια)
  • Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 4-0 (20΄ Κανσέλο, 32΄ Φόντεν, 49΄ Μαχρέζ, 65΄ Χάαλαντ)
  • Νιούκαστλ-Μπρέντφορντ 5-1 (21΄, 56΄ Γκιμαράες, 28΄ Μέρφι, 82΄ Αλμιρόν, 90΄ αυτ. Πίνοκ – 54΄ πεν. Τόνεϊ)