Skip to main content

Ράντονιτς: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά

Ο Παναθηναϊκός κάνει πρεμιέρα αύριο (6/10, 21:00) στν Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2022-23 με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στο ΟΑΚΑ.

Η αποστολή των «πρασίνων» είναι σίγουρα δύσκολη, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να επισημαίνει στις δηλώσεις του ότι η ομάδα του χρειάζεται σαφώς περισσότερο χρόνο για να εμφανιστεί έτοιμη σε σχέση με την αντίπαλό της, που πάντως ταξίδεψε στην Ελλάδα με απουσίες.

Ο Σέρβος προπονητής επιβεβαίωσε ότι ο Ουόλτερς, μετά το Σούπερ Καπ δεν θα αγωνιστεί ούτε αύριο, επειδή δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τη θλάση που τον ταλαιπωρεί.

«Αντιμετωπίζουμε την Ρεάλ Μαδρίτης, την φιναλίστ της περσινής σεζόν, στο πρώτο μας παιχνίδι στη διοργάνωση. Αν συγκρίνεις τη δική τους κατάσταση με τη δική μας, είναι ξεκάθαρο πως εμείς χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο μαζί για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο», σχολίασε ο Ράντονιτς.

«Δυστυχώς, ο Γουόλτερς είναι εκτός και δεν θα παίξει απέναντι στη Ρεάλ, ενώ και ο Πονίτκα με τον Γκριγκόνις έχουν μόλις πέντε προπονήσεις με την ομάδα. Είναι σημαντικό για εμάς να προετοιμαστούμε για το δύσκολο παιχνίδι με τη Ρεάλ και παράλληλα να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα μέσα από τις προπονήσεις», πρόσθεσε.

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της «Βασίλισσας», είπε: «Για να περιορίσεις μια ομάδα όπως είναι η Ρεάλ θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να παίξεις καλή transition άμυνα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Διαθέτουν πλούσιο επιθετικό ταλέντο, παίζουν πολύ γρήγορα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά».

Από την πλευρά του, ο Μάριους Γκριγκόνις δήλωσε: «Θέλουμε να έχουμε νοοτροπία νικητή και να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που παίζει σε γρήγορο ρυθμό και διαθέτει παίκτες με πολύ ταλέντο. Πρέπει να είμαστε συνεχώς μπροστά τους και να βάλουμε δυνατά τα κορμιά μας».