Skip to main content

Στο στόχαστρο ο Μέσι για τη χρήση του ιδιωτικού αεροπλάνου του

Δεν βρίσκει ησυχία ο Λιονέλ Μέσι… Πάνω που φάνηκε να ξαναβρίσκει εξαιρετική φόρμα μετά από μια γκρίζα περίοδο κι ετοιμάζεται να οδηγήσει την Εθνική Αργεντινής στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο «ψύλλος» κατέληξε να κατηγορείται για έναν εξωγηπεδικό λόγο, που δεν συνδέεται με το επάγγελμά του ως ποδοσφαιριστή.

Η είδηση, που έδωσε στη δημοσιότητα η Equipe, δεν αφορά τις επιδόσεις του επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας, αλλά αυτές του ιδιωτικού του τζετ.

Το έγκυρο γαλλικό μέσο αναφέρει ότι ο Μέσι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροπλάνο του 52 φορές μέσα σε τρεις μήνες, την περίοδο μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31ης Αυγούστου 2022.

Επίσης, σύμφωνα με την Equipe, έως και 30 από τις πτήσεις που πραγματοποίησε αφορούσαν διηπειρωτικά δρομολόγια, εκ των οποίων οι 14 ήταν υπερατλαντικές.

Αυτά τα ταξίδια παρήγαγαν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (Co2) ίσες με 1.502 τόνους, το αντίστοιχο με αυτό που παράγει ένας απλός πολίτης σε 150 χρόνια.

Οι πληροφορίες για τις ιδιωτικές πτήσεις του Λιονέλ Μέσι έχουν πυροδοτήσει έντονη συζήτηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, μεταξύ εκείνων που θεωρούν φυσιολογικό ένας ποδοσφαιριστής του επιπέδου του να έχει διαφορετικές ανάγκες από άλλους, αλλά κι εκείνων που τον επικρίνουν ανοιχτά, προτείνοντάς του να καταφύγει σε κανονικές πτήσεις.