Skip to main content

Ισπανία: Δύο πολιτικά κόμματα απέσυραν την τροπολογία κατά της Ρεάλ για τη Super League

Η συνάντηση μελών της Ρεάλ Μαδρίτης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (2/10) και ο Φλορεντίνο Πέρεθ αναμένεται να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις για τη Super League.

Ο πρόεδρος του συλλόγου είχε μια συνάντηση με ορισμένους αντιπροσώπους πριν από την εκδήλωση του σαββατοκύριακου και εξήγησε ότι θα καταστήσει πολύ σαφή την τρέχουσα κατάσταση του εγχειρήματις σε όλα τα μέλη.

Σχετικά με τη νέα διοργάνωση, που αμφισβητεί την UEFA, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι η μη δεσμευτική γνώμη του Γενικού Συμβουλίου του θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου, πριν από την έκδοση της απόφασης, που έχει προγραμματιστεί για τους πρώτους μήνες του 2023.

Εν τω μεταξύ, τα νέα είναι καλά για τον επικεφαλής της «Βασίλισσας» και τους υποστηρικτές της αυτονομιστικής αυτής διοργάνωσης.

Μάλιστα, το PSOE, το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και το PP, το Λαϊκό Κόμμα, απέσυραν μια τροπολογία που είχαν παρουσιάσει προηγουμένως για την προστασία των συμφερόντων της La Liga από εξωτερικούς παράγοντες, όπως το νέο τουρνουά.

Αυτή η νέα θέση των δύο σημαντικότερων πολιτικών κομμάτων στην Ισπανία αποδυναμώνει τις θέσεις των Λουίς Ρουμπιάλες (πρόεδρος της Ομοσπονδίας) και Χαβιέρ Τέμπας (πρόεδρος της Λίγκας), ενώ ενισχύει το έργο της Super League, αφού ούτε η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ούτε η LaLiga θα μπορούν να αρνηθούν την άδεια σε σύλλογο που συμμετέχει σε μια διοργάνωση που δεν αναγνωρίζεται από την RFEF, την UEFA ή τη FIFA.