Skip to main content

Πόσο πληρώνει το Laver Cup;

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι τουρνουά της ATP, το Laver Cup μοιράζει ένα πολύ καλό χρηματικό ποσό.

Η πρόσφατα ολοκληρωμένη διοργάνωση του 2022 ήταν διπλά ιστορική: αφενός λόγω της αποχώρησης του Ρότζερ Φέντερερ από το τένις και αφετέρου για την πρώτη νίκη της ομάδας World Team στην ιστορία του τουρνουά. Πως αποζημιώθηκαν όμως οι συμμετέχοντες; 

Αν και δεν υπάρχουν ακριβή επίσημα στοιχεία, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ποσό συμμετοχής δεν αποκαλύφθηκε και ότι προστίθενται και μπόνους για μεταβλητές, όπως η θέση της κατάταξης, το βασικό εισόδημα για κάθε παίκτη που θα συμμετάσχει ήταν 125.000 ευρώ.

Η νικήτρια ομάδα, στην προκειμένη περίπτωση, αποτελούμενη από τους Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Τζακ Σοκ, Φράνσις Τιαφόε, Φελίξ Οζιέ-Αλιασίμ, Τέιλορ Φριτς και Άλεξ Ντε Μινάουρ, με προπονητή τον Τζος ΜακΕνρό, έλαβε το διπλάσιο του ποσού που αναφέρθηκε, ήτοι 250.000 ευρώ έκαστος.

Προσθέτοντας τα διαφορετικά μπόνους στο βασικό ποσό, εκτιμάται ότι ορισμένοι παίκτες έλαβαν έπαθλο σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ένα νούμερο κοντά σε αυτό που εισέπραξε, για παράδειγμα, ο Κάρλος Αλκαράθ για τη νίκη του Masters 1000 στο Μαϊάμι τον Απρίλιο: 1,2 εκατομμύρια. Αν και σε αντίθεση με τα τουρνουά της ATP, το Laver Cup δεν μοιράζει βαθμούς για την κατάταξη.

naftemporiki.gr