Skip to main content

Τέλος με δάκρυα για τον «Βασιλιά» Ρότζερ

Η μυθική καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ έκλεισε με ήττα στο Laver Cup, στο Λονδίνο, όπου ζευγάρι με τον Ράφα Ναδάλ έχασαν στο διπλό με 1-2 σετ από τους Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιαφό.

Oι Ευρωπαίοι θρύλοι πήραν το πρώτο σετ, έχασαν το δεύτερο από τους Αμερικανούς και στο σούπερ τάι μπρέικ ηττήθηκαν με 9-11.

Αμέσως μετά ο «Βασιλιάς» απηύθυνε έναν μακρύ αποχαιρετισμό στο κέντρο του γηπέδου, όπου δακρυσμένος δέχτηκε την αγκαλιά όλων των συμπαικτών του, των αντιπάλων και του κοινού: μια αποχώρηση από τη σκηνή γεμάτη στοργή και συγκινήσεις.

«Ήταν μια υπέροχη μέρα, είμαι χαρούμενος και όχι λυπημένος», είπε ο Φέντερερ μετά τον αγώνα. «Απόλαυσα κάθε στιγμή, από το να δέσω τα παπούτσια μου την τελευταία φορά μέχρι να παίξω, μέχρι να είμαι εδώ με την οικογένεια και τους φίλους μου. Έφτασα μέχρι το τέλος και δεν μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Παίζοντας με τον Ράφα και με τόσους πολλούς θρύλους δίπλα μου».

Η στιγμή ήταν φορτισμένη για όλους, με τον Ελβετό άσο να δακρύζει και τον Ράφα Ναδάλ και την υπόλοιπη ομάδα να κλαίει μαζί του. «Είναι όλα εξαιρετικά, δεν ήθελα να νιώσω μόνος, ήθελα να πω αντίο σε μια ομαδική διοργάνωση. Ήμουν πάντα σε μια ομάδα. Ήταν απόλαυση, ήθελα να νιώσω έτσι, σαν να ήταν ένα πάρτι», υπογράμμισε.

Το τελευταίο ευχαριστώ ήταν για τη σύζυγό του Μίρκα, πρώην τενίστρια που έχει εγκαταλείψει τα τουρνουά από το 2002: «Θα μπορούσε να με σταματήσει εδώ και πολύ καιρό και δεν το έκανε, μου επέτρεψε να συνεχίσω να παίζω, να παίζω και ήταν εξαιρετικό».

naftemporiki.gr