Skip to main content

Το «μωρό» της Άρσεναλ έγινε άντρας

Στον Μίκελ Αρτέτα δεν μιλάς για ηλικία… Στερούμενος πολλά στελέχη του (Ελνένι, Όντεγκαρντ, Ζιντσένκο, Σμιθ-Ρόου), ο προπονητής της Άρσεναλ αναγκάστηκε να ανασχηματίσει την ομάδα του για το ταξίδι στο Μπρέντφορντ και το σημερινό αγώνα με την ομώνυμη ομάδα, που έληξε με νίκη (3-0) των «Γκάνερς» κι επιστροφή τους στην πρώτη θέση.

Ως αποτέλεσμα των πολλών απουσιών ο πολύ νεαρός Ίθαν Νουανέρι, ηλικίας 15 ετών, 5 μηνών και 28 ημερών, βρέθηκε στον πάγκο των αναπληρωματικών και μπήκε λίγο πριν τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης για την 8η αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ, αντικαθιστώντας τον Φάμπιο Βιέιρα. 

«Έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε νεαρούς παίκτες», είπε ο Ισπανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα. «Δημιουργούνται ευκαιρίες όταν προκύπτουν προβλήματα».

Ο νούμερο 83 της Άρσεναλ, γεννημένος στις 21 Μαρτίου 2007, έκανε την πρώτη προπόνηση με την ανδρική ομάδα αυτή την εβδομάδα κι έπαιξε με την ομάδα U17 της Αγγλίας τον περασμένο Αύγουστο.

Έτσι, έγινε αυτή την Κυριακή ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Χάρβεϊ Έλιοτ, ηλικίας 16 ετών και 30 ημερών το 2019) κι επίσης ο νεότερος στην ιστορία της Άρσεναλ, ξεπερνώντας τον Σεσκ Φάμπρεγας που έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και 177 ημερών, το 2003.

Και όμως, αυτή την εβδομάδα ένας παίκτης κατάφερε να τα πάει καλύτερα από αυτόν. Ο Κρίστοφερ Άθερτον, 13 ετών και 329 ημερών, μπήκε ως αλλαγή για την Γκλέναβον απέναντι στη Ντόλινγκστοουν, στο Λιγκ Καπ Βόρειας Ιρλανδίας, δίνοντας ασίστ στην πρώτη επαφή με την μπάλα (6-0 το τελικό σκορ) και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του νεότερου παίκτη στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου.

naftemporiki.gr