Skip to main content

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε για CR7 και Μάρκους Ράσφορντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε 238 εκατομμύρια ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι αυτό το καλοκαίρι και μόνο η Τσέλσι, με αγορές 269 εκατομμυρίων ευρώ, έριξε περισσότερα χρήματα από τους «Κόκκινους Διάβολους». 

Η διοίκηση θέλησε να δώσει «νέο αίμα» στην ομάδα, παρότι δεν κατάφερε να προκριθεί στο Champions League, αλλά και να προσφέρει μια ανταγωνιστική ομάδα στον Έρικ τεν Χαγκ, που επιλέχθηκε να επαναφέρει τη Γιουνάιτεντ στο δρόμο της ποδοσφαιρικής αρετής.

Οι ένοικοι του «Ολντ Τράφορντ», λοιπόν, αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα στρατολογώντας τους Άντονι, Κασεμίρο, Λισάντρο Μαρτίνες, ακόμα και τον Τάιρελ Μαλάσια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε το καλοκαίρι πολύ δυνατά, αν και αρκετοί παίκτες απέρριψαν προσφορές από τον σύλλογο (Φρένκι ντε Γιονγκ, Αντριέν Ραμπιό κ.λπ.). 

Η αγγλική ομάδα κράτησε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του Πορτογάλου θα βρεθεί γρήγορα στο επίκεντρο των συζητήσεων. Τοποθετημένος στον πάγκο, ο CR7 θα πρέπει να αναζητήσει ξανά διέξοδο τον Ιανουάριο, καθώς θέλει ακόμα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Manchester Evening News αναφέρει ότι η πόρτα της εξόδου θα ανοίξει, καθώς ο σύλλογος δεν έχει καμία πρόθεση να του προσφέρει επέκταση συμβολαίου, που λήγει τον Ιούνιο του 2023. 

Σε σημείο καμπής έρχονται όμως και άλλοι παίκτες. Μαζί με τον Ρονάλντο, στην πραγματικότητα, είναι μια ντουζίνα που θα μείνει εκτός συμβολαίου σε ένα χρόνο. Και γι΄ αρκετούς απ΄ αυτούς η διοίκηση του συλλόγου έχει ήδη αποφασίσει και θα ασκήσει την οψιόν επέκτασης για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος βρήκε τον δρόμο της επιστροφής στα δίχτυα με τον Τεν Χαγκ, ο προπονητής τον υπολογίζει και έχει ζητήσει από τη διοίκηση να τον κρατήσει. Εκτός από την ενεργοποίηση της οψιόν που θα τον δεσμεύει με τη Γιουνάιτεντ ως το 2024, θα πρέπει επίσης να λάβει προσφορά για μια μακροχρόνια ανανέωση.

Το ίδιο για τον Ντιόγκο Νταλότ και τον Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος πρόσφατα παραδέχτηκε ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και οι δύο θα παραμείνουν μετά το 2023, ακόμα περισσότερο ο Νταλότ που θα υπογράψει νέο συμβόλαιο. Δύο άλλοι, ο Λουκ Σο και ο Φρεντ, βρίσκονται στην ίδια συμβατική κατάσταση.

Παρόλο που δεν είναι βασικοί στο πλάνο του Τεν Χαγκ, οι «Red Devils» θέλουν να ενεργοποιήσουν την επιλογή για έναν επιπλέον χρόνο. Ενοχλημένοι από τις δωρεάν αποχωρήσεις των Τζέσι Λίνγκαρντ, Πολ Πογκμπά, Νεμάνια Μάτιτς και Χουάν Μάτα, οι διοικητικοί ηγέτες θέλουν να τους ανανεώσουν για να αποκτήσουν μετρητά σε περίπτωση πώλησης. 

Εκτός από το CR7, η πόρτα θα πρέπει κυρίως να ανοίξει για τον Φιλ Τζόουνς, τον Άξελ Τουανζέμπε ή ακόμα και τον Τομ Χίτον. Αναφορικά με τους νεαρούς Ίθαν Λερντ και Νάθαν Μπίσοπ δεν έχει ληφθεί προς το παρόν απόφαση, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

naftemporiki.gr