Skip to main content

Η Ντρισμπιώτη στο 1ο φεστιβάλ κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια 2022»

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού για παιδιά και η, δύο φορές, πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη συνάντηση, καθώς μέσα από τις επιτυχίες και τη στάση ζωής της αποτελεί ίνδαλμα για τις νεαρές ηλικίες.

Πρόκειται για τη διοργάνωση «Μεσόγεια», που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και το «χρυσό» κορίτσι του βάδην θα βρεθεί στο στάδιο των Σπάτων όπου θα δώσει την εκκίνηση στον αγώνα δρόμου «Ελπίδα».

Στόχος των διοργανωτών είναι να εξελιχθούν τα «Μεσόγεια» σε θεσμό, που θα αναδεικνύει τις διαχρονικές αξίες του κλασικού αθλητισμού. 

«Τα “Μεσόγεια” θα αποτελέσουν μία μεγάλη αθλητική και όχι μόνο γιορτή που θα βοηθήσει και στην προβολή της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, που σε λίγες ημέρες θα αγωνιστούν και θα διασκεδάσουν στο στάδιο των Σπάτων, ίσως να βρίσκονται κάποιοι από τους πρωταθλητές του μέλλοντος. Πρέπει να στηρίζουμε αυτές τις δράσεις», υπογράμμισε η Ντρισμπιώτη.

Τα «Μεσόγεια» θα είναι ένα φεστιβάλ πολυπολιτισμικού ενδιαφέροντος με πολλές παράλληλες δράσεις. Διάσημοι καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου, πρωταθλητές του κλασικού αθλητισμού, πίστες μάχης, θεαματικές επιδείξεις αθλημάτων, αγώνες, όπως «Τρέξε με το παιδί σου», αλλά και επιδείξεις μαγειρικής για την ανάδειξη της μεσογειακής κουζίνας θα συνθέσουν ένα τριήμερο όπου ο αθλητισμός θα συναντήσει τη ψυχαγωγία.  

Ο νυχτερινός αγώνας «Ελπίδα» θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου (19.30) με σημείο εκκίνησης τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Οι αγωνιζόμενοι θα προσφέρουν σχολικά είδη για τα άπορα παιδιά των Μεσογείων, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσογαίας Λαυρεωτικής.

Παράλληλα με τις αθλητικές και τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν δράσεις που θα αναδεικνύουν τον Ολυμπισμό και θα στηρίξουν το εθελοντικό κίνημα. Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία σε συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» με την Περιφέρεια Αττικής.