Skip to main content

Οι Γκλέιζερ πωλούν (τη Γιουνάιτεντ), οι επενδυτές φτάνουν

Η οικογένεια Γκλέιζερ όρισε το τίμημα για την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι σημερινοί ιδιοκτήτες των «Κόκκινων Διαβόλων» στοχεύουν να εισπράξουν 4,35 δισ. ευρώ (3,75 δισ. λίρες).

Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Μεγάλης Βρετανίας και υποστηρικτής της Γιουνάιτεντ, σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος απέτυχε στην εξαγορά της Τσέλσι, αφού οι «Μπλε» κατέληξαν στην κοινοπραξία με επικεφαλής τον Τοντ Μπόιλι.

Για τη θρυλική ομάδα, ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο βρετανικό ενδιαφέρον. Στην πραγματικότητα, το κρατικό ταμείο του Ντουμπάι έχει βάλει στο στόχαστρο την ομάδα του «Ολντ Τράφορντ» και θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στις αγορές του Άμπου Ντάμπι (Μάντσεστερ Σίτι) και της Σαουδικής Αραβίας (Νιούκαστλ).

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Bloomberg είχε αναφέρει το ενδεχόμενο να ανοίξει η αμερικανική οικογένεια στην είσοδο ενός νέου επενδυτή για συμμετοχή στην εταιρεία. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Γκλέιζερς σκέφτονται τώρα να εκχωρήσουν τον σύλλογο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πιο επιτυχημένους συλλόγους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχει κερδίσει 13 τίτλους Πρέμιερ Λιγκ και έχει σταθερά τη δυνατότητα να προσελκύει τα μεγαλύτερα αστέρια στον κόσμο του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων – πιο πρόσφατα – των Κριστιάνο Ρονάλντο, Πολ Πογκμπά και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Σε περίπτωση που οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες βάλουν επισήμως πωλητήριο, ο σύλλογος πιθανότατα θα προσέλκυε ένα σημαντικό κομμάτι μεγάλων επενδυτών, όπως συνέβη στην περίπτωση της Τσέλσι.

Ο αείμνηστος Μάλκολμ Γκλέιζερ αγόρασε τον σύλλογο το 2005 και από τότε η οικογένεια έχει αντιμετωπίσει τη δυσπιστία των πιο ένθερμων υποστηρικτών της Γιουνάιτεντ.

Αν κι αυτό το κλίμα μετριάστηκε στα πρώτα χρόνια της ιδιοκτησίας τους καθώς η ομάδα συνέχιζε να κατακτά τρόπαια με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο, η δυσαρέσκεια επέστρεψε κι άρχισε να αυξάνεται σταθερά μετά την αποχώρηση του θρυλικού προπονητή, το 2013.

naftemporiki.gr