Skip to main content

«Χρυσή» και πάλι η Ντρισμπιώτη

Ιστορία έγραψε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Μόναχο σήμερα, Σάββατο κατακτώντας το νταμπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Τέσσερις ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην με ατομικό ρεκόρ (1:29.03), στη διοργάνωση. Στις 16 Αυγούστου είχε χαρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις 20 Αυγούστου κατέκτησε και το δεύτερο προσωπικό και της χώρας. Η Ντρισμπιώτη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για ν’ ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν’ αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων βάδιζε προς το ραντεβού της με την… Ιστορία.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17΄΄ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα.

Περήφανος ο πολιτικός κόσμος 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media συγχαίρει την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στο βάδην στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Χίλια μπράβο στη σπουδαία αθλήτρια, στη σπουδαία Ελληνίδα, στη σπουδαία γυναίκα Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Μοναδική με το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο βάδην στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Υποκλινόμαστε!».

«Ο αγώνας της, παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με αφορμή την κατάκτηση του νταμπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου από την 38χρονη βαδίστρια.

«Δεύτερο χρυσό για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, και στα 20χλμ βάδην. Κι όμως, αυτή η μεγάλη αθλήτρια αναγκάστηκε να μείνει 8 χρόνια εκτός αθλητισμού και να επιστρέψει με νυχτερινές προπονήσεις. Ο αγώνας της, παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει στην ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. βάδην υπερβαίνοντας ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Καταρρίπτοντας δηλαδή κατά τη διάρκεια του αγώνα και την προγενέστερη κορυφαία ατομική της επίδοση», επισημαίνει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος για την ευρωπαία πρωταθλήτρια.  

«Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ενσαρκώνει όλες τις αρετές της Ελληνικής ψυχής. Δείχνει όμως και τον αγώνα που οφείλουμε να δώσουμε όλοι οι Έλληνες για να ανατάξουμε την Ελλάδα. Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να προτάξουμε τις αρετές του Γένους, έναντι ενός εθνοκτόνου κράτους που διοικείται από ανεπάγγελτους και αντί να υπηρετεί τους άξιους, προάγοντας την πραγματική Αριστεία, υποτάσσεται στους ‘αεριτζήδες’, τους αντιπαραγωγικούς, τους ανελλήνιστους. Είναι το ίδιο κράτος που στέρησε κάθε ενίσχυση και αρωγή στην Πρωταθλήτρια μας», υποστηρίζει εξ άλλου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Η δήλωση του οποίου καταλήγει ως εξής: «Με αγώνα, πείσμα, θέληση και πίστη, η Αντιγόνη κατάφερε να νικήσει ένα ολόκληρο σύστημα, που ήθελε να την αποτρέψει, να της στερήσει ακόμα και το δικαίωμα να αγωνιστεί! Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που εκτός από εθνική υπερηφάνεια, γέμισε τις ψυχές μας με αισιοδοξία και έμπνευση, έναντι του εθνικού μας χρέους».

“Συγχαρητήρια στην Αντιγόνη #Ντρισμπιωτη που γίνεται για δεύτερη φορά χρυσή μέσα σε λίγες μέρες στο βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο! Μπράβο για τον προσωπικό αγώνα που έδωσε για να τα πετύχει όλα αυτά τα σπουδαία κατορθώματα κάνοντας μας όλες και όλους περήφανους”, αναφέρει το ΜέΡΑ25.