Skip to main content

Ασημένιο στο Μόναχο η Κατερίνα Στεφανίδη

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό στίβο. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο άλμα επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, γράφοντας ιστορία. Και τούτο γιατί είναι το τέταρτο διαδοχικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο οποίο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανεβαίνει στο βάθρο – κάτι που δεν είχε πετύχει καμία άλλη επικοντίστρια έως τώρα.  

Η επιτυχία του 2022 έρχεται ύστερα από τα χρυσά μετάλλια του 2016 (με 4,81 μ.) στο Άμστερνταμ και του  2018 (4,85 μ.) στο Βερολίνο, όταν και είχε συνδυάσει την πρωτιά με ρεκόρ αγώνων. Το 2014 είχε κατακτήσει και πάλι το ασημένιο μετάλλιο στη Ζυρίχη.    

Η Κατερίνα Στεφανίδη έδωσε μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά στην κορυφή της Ευρώπης σκαρφάλωσε η Βίλμα Μούρτο. 

Η Στεφανίδη πέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια – και με χαρακτηριστική άνεση- τα 4,40 μ., τα 4,55 μ. και τα 4,65 μ. Ισοφάρισε σε εκείνο το σημείο το ρεκόρ σταδίου που κατείχε η Πολωνή Μόνικα Πιρέκ από το 2007. Με την πρώτη πέρασε τα 4,65 μ. και η Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ, ενώ η τρίτη αθλήτρια που πέρασε το συγκεκριμένο ύψος ήταν η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο. Αυτές οι τρεις έδωσαν μάχη έως τέλους. 

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα  4,70 μ. (η Σούτεϊ το πέρασε με τη δεύτερη και η Μούρτο άφησε το ύψος μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια) και λίγο αργότερα «πέταξε», και πάλι με την πρώτη προσπάθεια, πάνω από τα 4.75 μέτρα. Σούτεϊ και Μούρτο πέρασαν επίσης με την πρώτη τα 4,75 μ. 

Η Μούρτο έκανε τελικά τη μεγάλη έκπληξη περνώντας με την πρώτη και τα 4,80 μ. Η Στεφανίδη έχασε την πρώτη προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος και το άφησε για να πάει απευθείας στα 4,85μ – όπου έκανε δύο αποτυχημένες προσπάθειες, μένοντας έτσι στη δεύτερη θέση. 

Η Φινλανδή πέρασε τελικά στη δεύτερη προσπάθειά της και τα 4,85 μέτρα, καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνων. 

naftemporiki.gr