Skip to main content

Μεγάλες προσδοκίες από Τεντόγλου και Στεφανίδη στο Μόναχο

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε με άνεση στον τελικό του άλματος εις μήκος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου, που φιλοξενείται στο Μόναχο. Στο πρώτο άλμα ο Έλληνας ολυμπιονίκης, ο οποίος είναι φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, πάτησε 26,9 εκατοστά πριν από τη βαλβίδα και προσγειώθηκε στα 7,66 μέτρα, ενώ στη δεύτερη προσπάθεια «μετρήθηκε» στα 7,80 μέτρα και στην τρίτη και καλύτερη στα 7,94 μέτρα.

«Άρχισα χαμηλά γιατί δεν ήμουν σε καλή ημέρα. Ζορίστηκα με τη φόρα μου και δεν ήμουν ο εαυτός μου. Συμβαίνει καμιά φορά. Κατάλαβα τι πρέπει να κάνω και πήρα την πρόκριση. Στο μήκος, όταν δεν βρεις τη φόρα σου, μπορεί να είσαι και μισό μέτρο πίσω, εύκολα», δήλωσε ο Τεντόγλου μετά τον αγώνα του.

Αυτοί που θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τον Τεντόγλου στον σημερινό (21:27) τελικό είναι ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ (8,06μ. στον προκριματικό), ο Ισπανός Εουσέμπιο Κάθερες (7,93μ.), ο Βρετανός Τζέικομπ Φίνχαμ-Ντιουκς (7,86μ.), ο Σέρβος Λάζαρ Άνιτς (7,86μ.), ο Γάλλος Ζιλ Ρομερί (7,83μ.), ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα (7,80μ.), ο Κροάτης Μάρκο Τσέκο (7,74μ.), ο Νορβηγός Ίνγκαρ Κίπλεσουντ (7,74μ.), ο συμπατριώτης του Χένρικ Φλάτνες (7,79μ.), ο Βρετανός Ρέινολντ Μπανιγκό (7,75μ.) και ο Ισπανός Έκτορ Σάντος (7,75μ.).

Αφού βρέθηκε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον αποκλεισμό, η Κατερίνα Στεφανίδη θυμήθηκε ποια είναι κι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του άλματος επί κοντώ (17/8, 21:00). Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,40 μέτρα, αλλά στην τρίτη πέρασε με χαρακτηριστική άνεση πάνω από τον πήχη, για να ξεπεράσει στη συνέχεια με την πρώτη τα 4,50 μέτρα. Αντίπαλες της Στεφανίδη στη διεκδίκηση των μεταλλίων θα είναι η Νορβηγίδα Λένε Ρέτζιους, η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο, η Βρετανίδα Μόλι Κόντερι, η Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ, η Δανή Καρολίν Χολμ, η Ελβετίδα Αντζέλικα Μόζερ, η Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπρούνι, η Βρετανή Σόφι Κουκ, η Γαλλίδα Μαρί Μπονέν, η συμπατριώτισσά της Μαργκότ Σεβριέ και η Φινλανδή Ελίνα Λάμπελα.

Η Ελένη Πόλακ δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καθώς είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,50 μέτρα (πέρασε με την τρίτη τα 4,40μ.).