Skip to main content

Ευρωπαϊκές εκτός έδρας αποστολές για Παναθηναϊκό και Άρη

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια, αντιμετωπίζοντας απόψε (4/8, 20:00, COSMOTESPORTS 2HD) την Σλάβια Πράγας στην Τσεχία, στο πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Την ίδια ώρα (20:00, NOVASPORTS PRIME), στο Τελ Αβίβ ο Άρης θα δίνει το δικό του αγώνα με τη Μακάμπι του Βλάνταν Ίβιτς, ψάχνοντας επίσης το εισιτήριο για τα πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης.

Πέρασαν 1.807 ημέρες απ’ τον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού (24 Αυγούστου 2017, στη ρεβάνς με την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο για τα πλέι οφ του Europa League) και ύστερα από μία δύσκολη πενταετία οι «πράσινοι» θέλουν να επανέλθουν και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει στη διάθεσή του τους Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλο που έμειναν στην Αθήνα λόγω ίωσης, κι αναμένεται να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην ομοιογένεια της περσινής ομάδας. Έχει πλέον διαθέσιμους -μετά τη δική τους ίωση- τους Παλάσιος, Αϊτόρ, Χουάνκαρ, Ιωαννίδη, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν θέση στο βασικό σχήμα. 

Την αποστολή των «πράσινων» συνθέτουν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Καρλίτος, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Φρόκου, Ηλιάδης και Καμπετσής. 

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γάλλος Ρούντι Μπουκέ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ορελιέν Ντρουέ, Γκιγιόμ Ντεμπάρ και 4ο τον Μπαστιέν Ντεσεπί.

Στο Τελ Αβίβ ο Άρης ψάχνει το καλό αποτέλεσμα με εξαιρετική ψυχολογία απ’ τις δύο νίκες με πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι στην Γκόμελ.

Ο Χερμάν Μπούργος αναμένεται να παρατάξει ένα σχηματισμό 4-2-3-1, με τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Ιτούρμπε στην μεσοεπιθετική τριάδα πίσω απ’ τον Γκρέι. 

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάριο Ντικς, Ρόγκιερ Χόνινγκ και 4ο τον Τζόι Κούι.