Skip to main content

Πώς η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να «κλέψει» τον Κουντέ από την Τσέλσι

Από την έναρξη της εφετινής μεταγραφικής περιόδου, το μέλλον του Ζιλ Κουντέ παραμένει άδηλο. Τον Γάλλο αμυντικό της Σεβίλης, που βρίσκεται κοντά στην έξοδο από τους Ανδαλουσιανούς, φλέρταραν η Τότεναμ, η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα, που τον έθεσαν προτεραιότητά τους. 

Τους τελευταίους μήνες ο καταλανικός σύλλογος έπαιζε ένα παιχνίδι «πόκερ», παραδεχόμενος δημόσια ότι είχε οικονομικές δυσκολίες, αλλά κατάφερε να κάνει τις μεγάλες κινήσεις με τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, ανανέωσε με τον Ουσάν Ντεμπελέ και απόκτησε ως ελεύθερους τους Φρανκ Κεσί και Αντρέας Κρίστενσεν.

Άλλη μια προτεραιότητα για τους «Μπλαουγκράνα» είναι να ενισχυθούν με έναν νέο αμυντικό και ο σύλλογος έχει στο στόχαστρο τον Κουντέ. Η διοίκηση είχε εξηγήσει ωστόσο ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Σεβίλης, η οποία είχε έρθει σε συμφωνία με την Τσέλσι για περίπου 65 εκατομμύρια. 

Ωστόσο, η νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο φαίνεται να ήταν δύσκολη στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, όπου η Μπαρτσελόνα πραγματοποιεί την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως ενημέρωσε η εφημερίδα Sport, οι Καταλανοί έχουν καταφέρει να πείσουν τους Ανδαλουσιανούς παρά τη συμφωνία των τελευταίων με την Τσέλσι. 

Η Τσέλσι ήταν έτοιμη να φτάσει τα 65 εκατ. ευρώ που ζητήθηκαν για τον Κουντέ, αλλά σε δόσεις και με μπόνους. Πρόβλημα, καθώς η Σεβίλη θα προτιμούσε να λάβει όλα τα χρήματα αμέσως, κι αυτό είναι που προσφέρει η «Μπάρτσα», παρότι το συνολικό ποσό είναι μικρότερο απ΄ αυτό που πρόσφερε ο αγγλικός σύλλογος.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί τίποτα πλήρως, αλλά ο σύλλογος της Σεβίλης φαίνεται μάλλον να προτιμά την προσφορά της γειτονικής Μπαρτσελόνα. 

Από την πλευρά του Γάλλου διεθνούς δεν θα άλλαζε τίποτα, καθώς ο Κουντέ έδινε πάντα προτεραιότητα στην «Μπάρτσα», αν κι έδειχνε να προετοιμάζεται για μια μετακόμιση στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Μια εντελώς απροσδόκητη ανατροπή της κατάστασης που μάλλον δεν θα ευχαριστήσει καθόλου τον ήδη ενοχλημένο από τις μεθόδους της Μπαρτσελόνα τεχνικό των «Μπλε», Τόμας Τούχελ.

naftemporiki.gr