Skip to main content

Νίκη (2-1) και με τη Φόλενταμ η ΑΕΚ

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας σημείωσε η ΑΕΚ, καθώς μετά τη Γκενκ (2-0), επικράτησε και της νεοφώτιστης στην Eredivisie, Φόλενταμ με 2-1 στο προπονητικό κέντρο του Αλκμάαρ, σε ένα ματς που (μετά από συμφωνία των δύο ομάδων) διεξήχθη σε… τέσσερα 25λεπτα.

Η ΑΕΚ που ξεκίνησε και το αποψινό ματς με διάταξη 3-5-2, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4’, όταν από «λάθος του  Αθανασιάδη (δεν έδιωξε καλά την μπάλα καθώς του έβαλε κόντρα ο Ελ Καντίρι) ο Φαν Μίγχεμ με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τη Φόλενταμ.

Από την εκκίνηση του δευτέρου 25λέπτου, η ΑΕΚ άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 32΄ ισοφάρισε: ο Λιβάι Γκαρσία πίεσε τον γκολκίπερ της Φόλενταμ, Στάνκοβιτς, του έβαλε κόντρα όσο χρειαζόταν για να κλέψει την μπάλα ο Αραούχο και να τον προσπεράσει ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 71΄ ο Φράνσον πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα και πήρε πέναλτι σε ανατροπή του απ’ τον γκολκίπερ Λάουερς. Ο Κοσίδης ανέλαβε την εκτέλεση στο 72΄ κι ευστόχησε απ’ τα έντεκα μέτρα, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 2-1, που έμεινε ως το τέλος

Πολύ ευχαριστημένος απ’ τη συνολική εικόνα της ομάδας του, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό που βγάζουν τα «αποδυτήρια» της ΑΕΚ, δήλωσε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» Ματίας Αλμέιδα μετά τη συνάντηση.

«Ήταν μία πολύ καλή προπόνηση. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό για το πώς θέλουμε να παίζουμε και μέσω του υγιή ανταγωνισμού που υπάρχει, όλοι οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν θετικά» τόνισε αρχικά ο Αργεντινός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτά που κάνουμε στην προπονήσεις. Γι’ αυτό κάνουμε δυνατές και διπλές προπονήσεις. Παιχνίδια όπως αυτό, εναντίον τέτοιων ομάδων σε αυτό το στάδιο μας βοηθούν. Δεν είναι εύκολο να μπορέσεις να αλλάξεις το σύστημα ή να ενσωματώσεις τα πράγματα που θες. Η διάθεση των παικτών μας βοηθάει, μας κάνει καλό».

Ερωτηθείς για τον Ορμπελίν Πινέδα, ο Αλμέιδα υπογράμμισε: «Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν είναι εύκολο, αφού προέρχεται από διαφορετική γλώσσα, ομάδα, κουλτούρα, πρωτάθλημα, χώρα. Είναι καλός επαγγελματίας, καλό παιδί, που θα αφήσει το στίγμα του».