Skip to main content

Xάλκινο μετάλλιο για τη Γεωργιάδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό της το τελευταίο διάστημα πρόσθεσε η Ελληνίδα ξιφομάχος, Δέσποινα Γεωργιάδου, η οποία ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στο Κάιρο. 

Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο, με το πρώτο να έρχεται το 2019 στη Βουδαπέστη από την Δώρα Γκουντούρα.

Η Γεωργιάδου που βρίσκεται στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε στο πρώτο γύρο με 15-1 την Νικόλ Βι από την Σιγκαπούρη και στους «32» ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μικέλα Μπατιστόν από την Ιταλία με 15-5.

Eπόμενο… θύμα της, στη φάση των «16» ήταν η Αν-Eλίζαμπεθ Στόουν από τις ΗΠΑ, την οποία νίκησε με 15-9. Στα προημιτελικά η Μαρτίν Πορτουγκές από την Ισπανία δεν ήταν αρκετή για να την σταματήσει, με την Γεωργιάδου να επικρατεί 15-12 και να εξασφαλίζει την είσοδο στην τετράδα. 

Στα ημιτελικά, όμως, ηττήθηκε από το νούμερο 1 της κατάταξης, Άννα Μπάστα από το Αζερμπαιτζάν, έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό αλλά η φανταστική της πορεία, της εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.

naftemporiki.gr