Skip to main content

Το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης μετονομάστηκε σε Cívitas Metropolitano

Η εποχή της Wanda τελείωσε και το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης έχει πια νέο όνομα: Cívitas Metropolitano. Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα AS, τη συμφωνία επιβεβαίωσε πρόεδρος του συλλόγου Ενρίκε Σερέθο.

Η Civitas θα αντικαταστήσει τη Wanda, που πλήρωσε 50 εκατομμύρια ευρώ για τις πέντε σεζόν κατά τις οποίες πρόσθεσε το όνομά της στις αθλητικές εγκαταστάσεις των «Ροχιμπλάνκος».

Επιπλέον, η Civitas θα αναπτύξει το City of Sport, το συγκρότημα δίπλα στο γήπεδο που θα κατασκευάσει η Ατλέτικο. Όπως επιβεβαίωσε ο Σερέθο, το έργο θα περιλαμβάνει ένα μίνι-γήπεδο 6.000 θεατών, μια πίστα στίβου, ένα κέντρο υψηλών επιδόσεων και διάφορους αθλητικούς χώρους, όπως μια παραλία και ένα τεχνητό κύμα.

Η συμφωνία για τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου ολοκληρώνει την εικόνα των βασικών χορηγιών της μαδριλένικης ομάδας, ξεκινώντας από τη WhaleFin που είναι ο νέος βασικός συνεργάτης κι έχει συμβόλαιο-ρεκόρ 42 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, μέχρι το 2027.

Στη συνέχεια, υπάρχει η Hyundai που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό της, κάτι που απαιτεί το λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας να εμφανίζεται στο μανίκι της στολής της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Στο πίσω μέρος της φανέλας, κάτω από τους αριθμούς, φαίνεται η Ria Money Transfer, η συμφωνία της οποίας λήγει το 2024, ενώ η Nike έχει συμφωνία έως το 2026.