Skip to main content

Επιστροφή στο Νο 3 του κόσμου για την Σάκκαρη

Η πτώση τριών θέσεων για τη φιναλίστ του φετινού Γουίμπλεντον, Ονς Ζαμπέρ, επανέφερε την Μαρία Σάκκαρη στο Νο3 του κόσμου, στο καλύτερο πλασάρισμα που είχε η Ελληνίδα τενίστρια στην καριέρα της στην κατάταξη της WTA. 

Ταυτόχρονα, η καλή φίλη της Ανέτ Κονταβέιτ κέρδισε επίσης μια θέση και είναι Νο2, πίσω από την Ίγκα Σφιόντεκ που παταμένει αδιαφιλονίκητα επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτό συνέβη επειδή η φετινή διοργάνωση όχι μόνο δεν βαθμολογήθηκε, λόγω της απόφασης των ATP/WTA για την απαγόρευση Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, αλλά αφαιρέθηκαν κιόλας οι βαθμοί από την περσινή χρονιά. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Έλενα Ριμπάκινα, που κατάκτησε τον τίτλο, να παραμείνει 23η, ενώ η Ζαμπέρ υποχώρησε από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση λόγω της αφαίρεσης των βαθμών, με την Πάουλα Μπαντόσα να είναι τέταρτη.

Η Έμμα Ραντουκάνου εισήλθε στο Top-10 για πρώτη φορά στην καριέρα της, συνεπεία της υποχώρησης της Καρολίνα Πλίσκοβα από την πρώτη δεκάδα.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, από την πλευρά της, έχασε έξι θέσεις (193η με 347 βαθμούς), ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε μία (195η με 343 βαθμούς).