Skip to main content

Με κάμερες στα αποδυτήρια το Μουντιάλ 2022

Τηλεοπτικές καινοτομίες ετοιμάζονται ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στο Κατάρ.

Όπως αναφέρει το γαλλικό RMC Sport, η FIFA σχεδιάζει να εγκαταστήσει κάμερες στα αποδυτήρια των γηπέδων του Μουντιάλ 2022. Οι εικόνες θα μπορούσαν να μεταδοθούν ζωντανά ή με μικρή καθυστέρηση κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Μια καινοτομία που στην Ιταλία, ωστόσο, έχει ήδη εισαχθεί εδώ και αρκετά χρόνια στη Serie A. «Είναι ένα έργο στο σωστό δρόμο, αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί πλήρως. Εάν εφαρμοστεί τον Νοέμβριο, θα είναι πολύ δομημένο», εξήγησε στο RMC Sport πηγή κοντά στη FIFA.

Επιπλέον, οι ειδήσεις από δημοσιογραφικής πλευράς θα αφορούν τις συνεντεύξεις Τύπου την παραμονή του αγώνα, που θα πρέπει να γίνονται όλες σε ένα μέρος, στο Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο του Κατάρ, πρόσθεσε η γαλλική ιστοσελίδα.

Τέλος, οι ομάδες δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν αναγνώριση του αγωνιστικού χώρου, όπως συμβαίνει συνήθως την προηγούμενη ημέρα των αγώνων.

Οι Εθνικές ομάδες θα «ανακαλύπτουν» τα γήπεδα μόνο την ημέρα του αγώνα και θα πρέπει να προπονούνται στο προπονητήριό τους ακόμη και την παραμονή της αναμέτρησης, για να μην προκληθούν ζημιές στους αγωνιστικούς χώρους.