Skip to main content

Αποσύρεται και αναλαμβάνει πόστο στην Άρσεναλ ο Γουίλσιρ

Την απόφαση να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, στην ηλικία των μόλις 30 ετών, πήρε ο Τζακ Γουίλσιρ.

Ο άλλοτε ταλαντούχος μέσος της Άρσεναλ και 34 φορές διεθνής με την Αγγλία αντιμετώπισε πολλά μεγάλα προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια, χάνοντας μέχρι και ολόκληρες σεζόν.

Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λούτον, όμως στα 9 χρόνια του μεταπήδησε σε αυτές της Άρσεναλ. Το 2008 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα και παρότι δόθηκε δανεικός στις Μπόλτον και Μπόρνμουθ, σημείωσε 197 συμμετοχές με τους «Κόκκινους» του Λονδίνου.

Το 2018 έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Γουέστ Χαμ, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2020. Η κατιούσα είχε ξεκινήσει και η μετακίνησή του στην Μπόρνμουθ έμελλε να αποδειχθεί τέλος εποχής για τον Γουίλσιρ στα Αγγλικά γήπεδα.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (2022) υπέγραψε ένα τελευταίο συμβόλαιο στην Άαρχους της Δανίας, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και οδηγήθηκε στην απόφαση του πρόωρου τέλους της καριέρας του.

Πριν μερικές εβδομάδες είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για την προπονητική και όπως  όλα δείχνουν θα αρχίσει να την εξασκεί σύντομα, στην Κ18 της αγαπημένης του Άρσεναλ.

Οι «Κανονιέρηδες» πραγματοποιούν έναν ανασχηματισμό στα προπονητικά επιτελεία των τμημάτων τους και ο Γουίλσιρ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα νέα πρόσωπα.