Skip to main content

Αλύγιστος στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον ο μέγας Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ τραυματίστηκε νωρίς στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του Γουίμπλεντον, έκανε ένεση για να συνεχίσει (πρόβλημα στους κοιλιακούς ), βρέθηκε δύο φορές πίσω στα σετ (0-1, 1-2) από τον καταπληκτικό Τέιλορ Φριτς (νο14 στον κόσμο) και άλλες δύο στο τέταρτο και πέμπτο σετ να χάνει με 4-5.

Ε, και λοιπόν; Ο μεγάλος Ισπανός θρύλος του τένις ισοφάρισε και τις δύο φορές, έστειλε τον αγώνα στο τάι μπρέικ κι εκεί με 10-4 (και 3-2 σετ), παίρνοντας το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του τουρνουά, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο σε έναν αγώνα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στον ημιτελικό της Παρασκευής (8/7).

Ο αριστερόχειρας Ισπανός επικράτησε με 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4) σε αγώνα που το κοινό στο Centre Court δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα μπορούσε να τον ολοκληρώσει, πόσο μάλλον να νικήσει.

Μετά από 4 ώρες και 21 λεπτά μάχης ο 36χρονος Ίβηρας πανηγύρισε τη 19η φετινή διαδοχική του νίκη σε Grand Slam, κρατώντας ζωντανό το όνειρο του Calendar Slam (έχει κατακτήσει ήδη τα τουρνουά σε Μελβούρνη και Παρίσι).