Skip to main content

Η Παρί Σ.Ζ. θα πληρώσει την αλλαγή προπονητή με αποζημιώσεις 25 εκ. ευρώ

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έπαψε από χθες (5/7) να είναι ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο παριζιάνικος σύλλογος το επισημοποίησε και τον ευχαρίστησε με επίσημη δήλωση, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του. 

Ο Αργεντινός τεχνικός έφτασε τον Ιανουάριο του 2021 για να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ, αλλά τερμάτισε την περιπέτειά του στον πάγκο του συλλόγου μετά από μόλις μιάμιση σεζόν, στην οποία κέρδισε δύο τίτλους (πρωτάθλημα το 2022 και Κύπελλο Γαλλίας το 2021).

Σε κάθε περίπτωση ο Ποτσετίνο μόνο ζημιωμένος δεν πρόκειται να βγει, αφού αυτός και το επιτελείο του θα λάβουν ποσό  περίπου 15 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου.

Ο πάγκος της Παρί ανατέθηκε για τα επόμενα δύο χρόνια στον Κριστόφ Γκαλτιέ, πρώην τεχνικό της Νις, για τον οποίο οι πρωταθλητές επίσης χρειάστηκε να πληρώσουν αδρά για να «σπάσουν» το συμβόλαιο με το σύλλογο της Νίκαιας.

Όπως αναφέρει η αθλητική εφημερίδα Equipe, η διοίκηση της Παρί κατέβαλε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων στη Νις για να απελευθερώσει τον τεχνικό της, που είχε διετές συμβόλαιο.

Επομένως, μόνο για την αλλαγή προπονητή η Παρί Σεν Ζερμέν θα πληρώσει συνολικά 25 εκατ. ευρώ.