Skip to main content

Ήττα-έκπληξη κι αποκλεισμός στο Γουίμπλεντον για Σάκκαρη

Ήττα-έκπληξη και φυσικά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Γουίμπλεντον γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη από την Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία, με την οποία τη χωρίζουν 98 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 5 και Νο 103).

Η Τατιάνα Μαρία νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 7-5) την Σάκκαρη ύστερα από 90 λεπτά αγώνα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στις 16 καλύτερες αθλήτριες του τουρνουά, ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για έκτη φορά στην καριέρα της δεν θα έχει την ευκαιρία ν΄ αγωνιστεί τη δεύτερη εβδομάδα στο λονδρέζικο Major.

Η Γερμανίδα έκανε μπρέικ σε κρίσιμο σημείο του πρώτου σετ φτάνοντας στο 5-3, για να καταφέρει στη συνέχεια να προηγηθεί (6-3). Νωρίτερα η Σάκκαρη είχε τρεις ευκαιρίες για να φτάσει εκείνη στο μπρέικ, ωστόσο τελικά η 34χρονη υπερασπίστηκε το σερβίς της.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη προηγήθηκε 5-2, αλλά κατά τρόπο ανεξήγητο για την κλάση και τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη έχασε τα επόμενα πέντε γκέιμ (!), μαζί μ΄ αυτά και τον αγώνα, αφού στο 5-4 και με δικό της σερβίς, απώλεσε δύο φορές το πλεονέκτημα για να τελειώσει το σετ και να ισοφαρίσει το παιχνίδι.