Skip to main content

Πρώτος ο Τουλούπης στη Βουδαπέστη, «ασημένια» η Βατίδη στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων

Δύο σημαντικές επιτυχίες κατέγραψε χθες (30/6) η ελληνική ιππασία. Ο Αγγελος Τουλούπης κατάκτησε την πρώτη θέση στο Grand Prix υπερπήδησης εμποδίων της Βουδαπέστης, ενώ η Αννυ Βατίδη πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων, στο Άαχεν.

Ο Τουλούπης με τον ίππο Lord Mexx συνέχισαν τις εντυπωσιακές φετινές τους εμφανίσεις με άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς κατέλαβαν την πρώτη θέση στο σημαντικότερο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.50μ. του Longines EEF Series CSIO3*-W της Βουδαπέστης.

Ο Ελληνας πρωταθλητής είχε άπταιστη διαδρομή και, μαζί με έξι αντιπάλους του, πήγαν σε αγώνα διαβάθμισης, όπου είχε ξανά άπταιστη διαδρομή και τον ταχύτερο χρόνο, 40.62. Η νέα επιτυχία του Τουλούπη με τον Lord Mexx έρχεται σε συνέχεια της 1ης θέσης στο Grand Prix της Αθήνας και της 2ης θέσης στο Grand Prix της Γκόρλα Μινόρε.

Η Άννυ Βατίδη, στην πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας σε Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων, κατάφερε μαζί με την ομάδα της Ευρώπης να ανέβει στο βάθρο, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ομαδικό Αγώνισμα.

Οι τρεις ομάδες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής, ισοβάθμησαν μετά τους δύο γύρους με 0 βαθμούς και μπήκαν στον αγώνα διαβάθμισης. Καλύτερη και πιο γρήγορη ήταν η Mimi Gochman από την Βόρεια Αμερική, η οποία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Αφρική.

Η Άννυ Βατίδη μαζί με την Despacita και στους δύο γύρους του Ομαδικού Αγωνίσματος είχε πολύ καλές εμφανίσεις με μόλις 4 βαθμούς ποινής στον κάθε γύρο.

Η 17χρονη αμαζόνα θα αγωνιστεί στο Ατομικό Αγώνισμα αύριο Σάββατο 2 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στους φετινούς Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων.