Skip to main content

Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στην Παρί Σεν Ζερμέν

Πρόκειται για το τέλος των αστεριών στην Παρί Σεν Ζερμέν και την μιας νέας εποχής: αυτό λέει ο ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας Γαλλίας, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί σε μια μεγάλη συνέντευξη, όπου μιλά και για τη νέα οργάνωση του συλλόγου.

Είχε περάσει καιρός από τότε που Άραβας Κροίσος δεν είχε μιλήσει εκτενώς, δημόσια. Ειδικά από τη στιγμή που κατάφερε να ανανεώσει με τον Κιλιάν Μπαπέ, στα τέλη Μαΐου, ο πρόεδρος της Παρί ήταν διακριτικός.

Από τότε, όμως, έχουν συμβεί πολλά και συγκεκριμένα η αποχώρηση του Λεονάρντο, που αντικαταστάθηκε από τον Λουίς Κάμπος. Ο τελευταίος έχει ήδη δουλέψει για το μέλλον του συλλόγου, όπως το όνομα του προπονητή που επρόκειτο να καθίσει στον πάγκο την επόμενη σεζόν.

Αυτός, μάλλον θα είναι ο Κριστόφ Γκαλτιέ. Σε μια μακροσκελή συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Parisien, το αφεντικό του συλλόγου δεν λέει ξεκάθαρα το όνομά του, επισημοποιώντας ουσιαστικά την αποχώρηση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

«Έχουμε μια μικρή λίστα προπονητών. Μιλάμε με τη Νις, δεν είναι μυστικό. Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε γρήγορα σε συμφωνία, αλλά σέβομαι τη Νις και τον πρόεδρο Ριβέρ, ο καθένας υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Οι αλλαγές ξεκινούν στην πρωτεύουσα και απομένουν ακόμη πολλές», υπογράμμισε ο Αλ-Κελαϊφί.

Ο Καταριανός χρησιμοποίησε σίγουρα διαφορετικό τόνο κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, κάνοντας γνωστό ότι το «έργο θα αλλάξει», καθώς δεν θα υπάρχουν άλλα αστέρια που θα πληρώνονται με εκατομμύρια κι εξωφρενικούς μισθούς.

Από εδώ και πέρα, όπως είχε ήδη πει όταν έφτασε στο Παρίσι πριν από 11 χρόνια, ο Άραβας ιδιοκτήτης θέλει η ίδια η Παρί αναδεικνύει τους μελλοντικούς πρωταθλητές της.

«Ίσως θα έπρεπε να αλλάξουμε και το σύνθημά μας… Το Dream Bigger (Dream Bigger) είναι καλό, αλλά σήμερα πρέπει πάνω απ΄ όλα να είμαστε ρεαλιστές, δεν θέλουμε πια φανταχτερά ονόματα, είναι το τέλος των “στρας”», είπε.

«Είμαστε εδώ για πολύ καιρό. Θα έχουμε το καλύτερο προπονητικό κέντρο στον κόσμο. Στόχος μου για τα επόμενα χρόνια είναι να έχουμε μόνο Παριζιάνους στην ομάδα μας. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην περιοχή μας. Οι καλύτεροι παίκτες στην περιοχή μας αξίζουν να παίξουν στην Παρί. Θα πάρει χρόνο, αλλά είναι στόχος».