Skip to main content

Με Λέφσκι Σόφιας και Γκόμελ ΠΑΟΚ και Άρης στο Conference League

Τη Λέφσκι Σόφιας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε πριν από λίγη ώρα στη Νιόν.

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου στη Βουλγαρία και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (28/7), στην Τούμπα.

Η αντίπαλος του «Δικεφάλου» είναι η μία από τις δύο παραδοσιακές δυνάμεις του βουλγαρικού ποδοσφαίρου (μαζί με την ΤΣΣΚΑ), αλλά τα τλεευταία χρόνια βρίσκεται σε κάμψη.

Πριν από ακριβώς ένα μήνα (15/5), νίκησε 1-0 την «αιώνια» αντίπαλό της και κατάκτησε για 26η φορά το κύπελλο, πανηγυρίζοντας ένα τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2009, χρονιά κατά την οποία κατέκτησε το 26ο -και τελευταίο μέχρι σήμερα- πρωτάθλημα της ιστορίας της. Στη λίγκα τερμάτισε τέταρτη με 52 βαθμούς, πολύ μακριά από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς (79β.).

Ο Άρης θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του από τη Λευκορωσία, καθώς κληρώθηκε με την Γκόμελ, επίσης στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος θα δώσει εκτός έδρας την πρώτη αναμέτρηση στις 21 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 28/7 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πάντως, το εκτός έδρας ματς του Άρη δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Λευκορωσία, καθώς η UEFA θεωρεί τη χώρα περιοχή-«κλειδί» για την είσοδο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιτρέπει μεν στις ομάδες της Λευκορωσίας να αγωνίζονται στις διοργανώσεις της, ωστόσο τα εντός έδρας παιχνίδια των συλλόγων της θα διεξάγονται σε ουδέτερο έδαφος και χωρίς την παρουσία θεατών.

Η Γκόμελ, η οποία θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα, επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2012-13.

Τότε είχε λάβει μέρος στο Europa League και έφτασε ως τον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ με δύο ήττες (1-0 στη Λευκορωσία και 3-0 στο «Άνφιλντ»).