Skip to main content

Έτοιμη για ιδιοκτησία… made in USA και η Λιόν

Σύμφωνα με την έγκυρη γαλλική αθλητική εφημερίδα Équipe, η Λιόν πρόκειται να αναλάβει ο Αμερικανός επιχειρηματίας Φόστερ Ζιλέτ, με την επισημοποίηση να έρχεται το επόμενο δεκαήμερο.

Οι «Λιονέ» τερμάτισαν όγδοοι στο γαλλικό πρωτάθλημα φέτος, ενώ η τελευταία σημαντική νίκη τίτλου τους ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας, πριν από δέκα χρόνια (2012).

Ο Ζιλέτ κατέληξε σε συμφωνία για να γίνει ο νέος μέτοχος της πλειοψηφίας στο σύλλογο χάρη σε μια προσφορά περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ζαν-Μισέλ Ολάς, ιδιοκτήτης της Λιόν από το 1987, θα παραμείνει πρόεδρος, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Ήδη από τον Μάρτιο οι μέτοχοι μειοψηφίας του συλλόγου, η Pathé και η IDG Capital Partners, προσπαθούν να πουλήσουν τις μετοχές τους. Αμφότεροι έχουν μερίδιο λίγο κάτω από το 20% στη Λιόν.

Σύμφωνα με την Équipe, η προσφορά του Ζιλέτ προβλέπει τη διάθεση περισσότερων από 300 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση των μετοχών των Pathé και IDG, με την αγορά και ορισμένων μετοχών του Ολάς, ενώ άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου.

Να σημειωθεί πως ο Φόστερ Ζιλέτ είναι ο γιος του πρώην συνιδιοκτήτη της Λίβερπουλ, Τζορτζ Ζιλέτ.