Skip to main content

Ανίκητος στο Παρίσι ο Ναδάλ

Ράφα Ναδάλ, ο αδάμαστος πολεμιστής και νικητής για πολλοστή φορά στο κόκκινο χώμα του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ισπανός θρύλος του τένις σήκωσε το Κύπελλο στο παρισινό Όπεν για 14η φορά, όπως έκανε στην ίδια πόλη η αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα της καρδιάς του, στην οποία μια μέρα ονειρεύεται να γίνει πρόεδρος.

Στον τελικό του Γαλλικού Όπεν ο Ναδάλ νίκησε τον νεαρό Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ με 6-3, 6-3, 6-0, που έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam, σε έναν αγώνα που θα μπορούσε επίσης να ήταν ο τελευταίος του Ράφα στο Παρίσι.

Τώρα, όλοι οι θαυμαστές του Ναδάλ και γενικότερα του τένις περιμένουν με αγωνία τα λόγια του. Φεύγει ή μένει; Θα αποχαιρετήσει το Παρίσι ή θα πει εις το επανιδείν του χρόνου;

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρωταθλητής των 22 Grand Slam τίτλων (από 20 έχουν Τζόκοβιτς και Φέντερερ) είχε αποφύγει να απαντήσει αποφασιστικά στις ερωτήσεις για το μέλλον του στο Roland Garros. Το πρόβλημα στο πόδι του είναι τόσο επώδυνο που «μου αφαιρεί την ευτυχία στη ζωή», είχε πει.

Ένα πόδι που κάποιες μέρες τον ανάγκαζε να παίζει με τοπική αναισθησία, αλλά δεν τον εμπόδισε να φτάσει στο δέκατο τέταρτο τρόπαιο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Εντυπωσιακός αριθμός αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από την έλευση των τριών φαινομένων του τένις (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ), το συνολικό ρεκόρ Slam κατείχε ο Πιτ Σάμπρας, με 14 συνολικά τίτλους.

Ο Ναδάλ μπήκε πολύ δυνατά στα δύο πρώτα σετ, έκανε break στα σερβίς του Νορβηγού και παρότι στο δεύτερο βρέθηκε πίσω στα game με 3-1 πήρε πέντε συνεχή, έκανε το 6-3 (όπως στο πρώτο σετ) και προηγήθηκε 2-0 στα σετ. 

Ο Ρουντ είχε πια καταρρεύσει και ο Ναδάλ έκανε «περίπατο» στο τρίτο (6-0), γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό που είχε κατακλύσει τις εξέδρες του Philippe Chatrier.

Έτσι, ο Μαγιορκίνος άσος μετά το Australian Open σήκωσε και το Roland Garros, κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την ίδια σεζόν τα δύο πρώτα μεγάλα Major τουρνουά του έτους.

Από την πλευρά του, ο Ρουντ έκανε μεγάλες εμφανίσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο Παρίσι και θα ανταμειφθεί γι΄ αυτό αύριο, όταν στην επικαιροποιημένη κατάταξη της ATP θα δει το όνομά του στην έκτη θέση, κάνοντας ρεκόρ καριέρας.