Skip to main content

Ανακοινώνει το τέλος ο Ναδάλ μετά το Ρολάν Γκαρός;

Θα είναι το «κύκνειο άσμα» του; Ο Ράφα Ναδάλ είχε ήδη στείλει σήματα τις τελευταίες ημέρες. Ειδικά όταν είπε «θα προτιμούσα να χάσω τον τελικό αλλά να έχω νέο πόδι».

Τώρα, η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε ο Ισπανός θρύλος υποδηλώνει ότι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στο παριζιάνικο όπεν μπορεί να ανακοινώσει την αποχώρησή του, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Είτε πρόκειται για ένα απλό αντίο στο Ρολάν Γκαρός ή πολύ πιο πιθανό για το τένις από σήμερα, θα το μάθουμε μόνο όταν τελειώσει ο τελικός της διοργάνωσης, με αντίπαλο του Ναδάλ τον Κάσπερ Ρούουντ.

Ο Ισπανός βασανίζεται από προβλήματα στα πόδια, τα οποία ζει καθημερινά, εξ ου η απάντηση στην ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου: ανάμεσα σε έναν άλλο τίτλο στο Ρολάν Γκαρός και μια καθημερινότητα χωρίς πόνο, θα διάλεγε αμέσως τη δεύτερη επιλογή.

Όμως, η παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ, που έφτασε στη Ville Lumiére ως απροσδόκητος φιλοξενούμενος, υποδηλώνει ότι σήμερα θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος αγώνας του 36χρονου Ράφα κι ενός σώματος που δεν αντέχει άλλο τις προσπάθειες στις οποίες ο Ναδάλ το υπέβαλε κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του.

Το χρόνιο πρόβλημα, γνωστό ως σύνδρομο Muller-Weiss, είναι η δυσπλασία του ταρσικού σκαφοειδούς, μια παραμόρφωση ενός από τα οστά που βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα του ποδιού, απαραίτητη για την κινητικότητά του.

Μια άλλη ένδειξη είναι η αποτυχία εγγραφής στα τουρνουά που θα ακολουθήσουν μετά το Παρίσι, με το ημερολόγιο αυτή τη στιγμή να είναι άδειο για τον Ισπανό. 

Στο Twitter, πάντως, ο ατζέντης του Ναδάλ, Μπενίτο-Πέρεθ Μπαρμπαντίγιο, δημοσίευσε μια διάψευση: «Καλημέρα. Η είδηση ​​που εμφανίστηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την πρόσθετη συνέντευξη Τύπου του Ναδάλ είναι εντελώς ψευδής».