Skip to main content

Υπερπρωταθλήτρια η Αργεντινή του Μέσι

Σε παράσταση για μια ομάδα μετέτρεψε η Αργεντινή τον τελικό μεταξύ των πρωταθλητών Ευρώπης και Νότιας Αμερικής, θριαμβεύοντας με 3-0 της Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι «χτύπησε» αλύπητα τους Ιταλούς στις αντεπιθέσεις, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη της. Στο 28’ ο Μέσι «χόρεψε» τον Ντι Λορέντσο και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο Μαρτίνες που σημείωσε το 20ό τέρμα του με τη «μπιανκοσελέστε».

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντι Μαρία πρόλαβε στο σπριντ τον Κιελίνι (στην τελευταία συμμετοχή του με τους «ατζούρι») κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες με τους Μέσι, Λαουτάρο και Ντε Πολ, με τον Ντοναρούμα να «σώζει» την ομάδα του σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όμως και στο πλασέ του Ντιμπάλα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων που διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που διοργανώθηκε μία τέτοια «μονομαχία». Στον πρώτο αγώνα αυτού του επιπέδου η Γαλλία νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη, το 1985 και η Αργεντινή επικράτησε στον δεύτερο της Δανίας με 5-4 στα πέναλτι (κ.α. 1-1), το 1993.