Skip to main content

Στα χέρια του Τζέρι Καρντινάλε η Μίλαν

Ο Τζέρι Καρντινάλε υπέγραψε το συμβόλαιο για την απόκτηση της πλειοψηφίας της Μίλαν από το fund Elliott.

Οι υπογραφές έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η επίσημη ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για αύριο, ενώ ύστερα θα χρειαστούν μερικοί μήνες για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Ως εκ τούτου ο σύλλογος των «Ροσονέρι» αλλάζει χέρια, ακόμα κι αν η ιδιοκτησία παραμείνει αμερικανική (ο Έλιοτ θα μείνει στο σύλλογο με μειοψηφικό μερίδιο).

Η RedBird είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται ήδη στον κόσμο του αθλητισμού και ιδρύθηκε το 2014 από τον Τζέρι Καρντινάλε, μάνατζερ με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Η επιχείρηση για τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της Μίλαν έκλεισε με βάση μια αποτίμηση 1,3 δισ. ευρώ.

Με τις υπογραφές στα χέρια πλέον, η νέα ιδιοκτησία θα επικεντρωθεί στη διαχείριση -διακυβεύονται οι ανανεώσεις Μασάρα και Μαλντίνι- και κατ΄ επέκταση στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά, ενόψει της σεζόν 2022/23.

Στις προκλήσεις του μέλλοντος συμπεριλαμβάνεται κι εκείνη του νέου γηπέδου, με Μίλαν και Ίντερ να σκοπεύουν να κατασκευάσουν νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Σαν Σίρο, χωρίς όμως να παραμελούν την επιλογή Σέστο Σαν Τζιοβάνι.

Αυτή τη στιγμή, ο δήμος του Μιλάνου και σύλλογος βρίσκονται σε δημόσιο διάλογο, για τον οποίο ορίστηκε ως συντονιστής ο Αντρέα Πιλόν.