Skip to main content

Tσιτσιπάς: Ήμουν νευρικός και εκνευρισμένος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε νωρίς από το Roland Garros και μετά την ήττα από τον 19χρονο, Χόλγκερ Ρουν, αναφέρθηκε στους λόγους που τον έφεραν εκτός της συνέχειας του Grand Slam. Ο Έλληνας τενίστας έκανε ειδική αναφορά στον νέο εξοπλισμό του αλλά και στην προσαρμογή του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

«Ζορίστηκα να βρω ρυθμό. Ήμουν νευρικός στο γήπεδο, εκνευρισμένος. Ήξερα ότι ήμουν έτσι, αλλά δεν μπορούσα να το αλλάξω. Ειδικά όταν ξέρεις ότι έχεις κάνει αλλαγές στον εξοπλισμό σου. Δεν ρίχνω, όμως, όλο το φταίξιμο στον εξοπλισμό, διότι ήταν κάτι που επέλεξα για την προσωπική μου εξέλιξη και βελτίωση. Οι επιστροφές από πιο κοντά έφεραν σε άλλη τελείως διάσταση το τένις μου. Είδαμε στα δύο τελευταία γκέιμ ότι έβαλα πολλή πίεση, ήταν η μέρα με τη νύχτα. Δεν είχα, όμως, το μυαλό μου εκεί για να κάνω τις αλλαγές. Άργησα πολύ, ήταν πλέον αργά».

Όσον αφορά την τακτική του, υπογράμμισε:

«Είναι δύσκολο να αρνηθώ ότι επέστρεφα από πολύ μακριά τα σερβίς του. Σερβίρει καλά, αλλά δεν είναι ο Τζον Ίσνερ. Ψυχολογικά αυτό μου πήρε πολλά. Όταν έχασα μερικές επιστροφές ή δεν επέστρεφα πολύ βαθιά, μπόρεσε να βγάλει μερικά καλά χτυπήματα και να αισθανθεί άνετος. Δεν έβαζα πίεση, ήταν γελοίο σε κάποια φάση. Αλλά ήμουν ξεροκέφαλος, δεν ήθελα να το αλλάξω γιατί μου έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Πρέπει να προσαρμόζομαι πιο γρήγορα».