Skip to main content

Τέλος το Ρολάν Γκαρός για τον Τσιτσιπά

Η αποκάλυψη του φετινού Ρολάν Γκαρός, ο 19χρονος Χόλγκερ Ρουν, σταμάτησε την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά προς τα προημιτελικά του γαλλικού Όπεν.

Ο νεαρός Δανός, που διανύει μόλις τη δεύτερη σεζόν του στο ATP Tour και μετέχει για πρώτη φορά στο δεύτερο γκραν σλαμ του έτους, έπαιξε εξαιρετικό τένις κι έφτασε δίκαια στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, έως τώρα με 3-1 (7-5, 3-6, 6-3, 6-4), μετά από τρεις ώρες αγώνα. 

Ο Ρούνε, που πριν το Ρολάν Γκαρός ήταν Νο 40 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά έναν άλλο Σκανδιναβό, τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ (Νο 8).

Ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του παιχνιδιού, κερδίζοντας τέσσερις συνεχόμενους πόντους (από το 30-0 υπέρ του Δανού) για να προηγηθεί με 3-1, είχε διπλό break point στο 4-3 αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και ο Ρουν έκανε το αποφασιστικό break στο 11ο γκέιμ, κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ, με τέσσερις συνεχείς πόντους (από το 30-0 εις βάρος του) έκανε break, προηγήθηκε 5-3 και κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 6-3 και να ισοφαρίσει, αλλά η συνέχεια ανήκε στον αντίπαλό του…