Skip to main content

Κατάθεση ψυχής από την Κορακάκη για τον εφιάλτη με τον stalker

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, άνοιξε την ψυχή της για να αποκαλύψει το τραυματικό βίωμα που υπέστη και υφίσταται από εμμονικό «θαυμαστή» της, ο οποίος μετέτρεψε σε εφιάλτη την καθημερινότητά της.

Ο 34χρονος άνδρας καταδικάστηκε πρόσφατα σε πενταετή φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Σε μία κατάθεση ψυχής, η Άννα Κορακάκη, δήλωσε πως παλεύει ακόμη με μετατραυματικό στρες, ούσα στα όρια της κατάθλιψης και ψυχοσωματικά νοσήματα.

Ο άνδρας δεν σταματούσε να στέλνει ανθοδέσμες στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προσπάθησε μαζί με φίλο του να μπει στο σπίτι της και το περασμένο καλοκαίρι (13 Ιουλίου), πέντε ημέρες πριν αναχωρήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έκαψε ολοσχερώς του αυτοκίνητο του συντρόφου της.

Η Άννα Κορακάκη συνοδεύει την ανάρτηση με φωτογραφίες της, στις οποίες φαίνονται εξανθήματα στο πρόσωπο, από την ψυχολογική πίεση που αισθανόταν όλο αυτό το διάστημα. 

Στην ανάρτησή της, στο Instagram, η Ολυμπιονίκης αναφέρει:

«Δεν είναι θαυμαστής. Προσβάλλονται όσοι πραγματικά θαυμάζουν και σέβονται την αθλητική μου πορεία και τις προσπάθειές μου. Δεν είναι ερωτευμένος· προσβάλλεται ο έρωτας, που είναι τόσο όμορφος. Είναι εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος.

Παρακολουθούσε κάθε μου κίνηση, τους φίλους και τον σύντροφό μου· είχε γίνει η σκιά μου. Έβρισκα παντού ανθοδέσμες. Ήταν διαρκώς γύρω μου. Παρά τις συστάσεις όλων μας, ακόμη και του πατέρα μου, αλλά και της αστυνομίας, να σταματήσει κάθε του ενέργεια, εκείνος συνέχιζε.

Ώσπου, επιχείρησε με φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά μου, όταν ήμουν μόνη. Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος. Αυτά προκαλεί το “stalking”.

Η προσπάθεια να παραμείνω παραγωγική και σε άριστο επίπεδο αθλητικά, με εξουθένωνε. Οι φοβίες μου εντάθηκαν, όταν πληροφορήθηκα, ότι ασκούσε στο παρελθόν σωματική βία στην πρώην σύζυγό του.

Ξημερώματα 13 Ιουλίου 2021· η κορύφωση. Βάζει φωτιά και καίει ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συντρόφου μου. Όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν μπω στο αεροπλάνο για το Τόκιο. Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, είχα “παραλύσει” ψυχικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο στάχτη, έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί να βλάψει τους δικούς μου.

Έτσι, ενώ βρισκόμουν στην Ιαπωνία, πνευματικά ήμουν στην Ελλάδα. Αγωνίστηκα με κάκιστη ψυχολογία κι ελάχιστη συγκέντρωση. Το ότι μπήκα σε δύο τελικούς Ολυμπιακών και τερμάτισα με δύο 6ες θέσεις, για εμένα ήταν άθλος.

Πολλοί ίσως καταλάβετε τώρα, γιατί μετά τους αγώνες δήλωσα στα Μέσα: «Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές». Γενικώς μην (κατά-)κρίνετε. Δεν ξέρεις ποτέ τί περνάει ο άλλος.

Υ.Γ 1): Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Τους ευχαριστώ θερμά, διότι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν χορήγησαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έκαναν από μεριάς τους το καλύτερο δυνατό· δυστυχώς όμως, βάσει νομοθετικού πλαισίου, ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει, είναι τρομακτικά μικρότερος των 5 χρόνων.

Υ.Γ 2): Οι φωτογραφίες είναι ό,τι πιο “ωμό” έχω αναρτήσει. Κάπως έτσι βίωσα το “stalking”».