Skip to main content

Ντέρμπι Ευρώπης την 8η αγωνιστική των πλέι οφ

Δύο μεγάλα παιχνίδια  περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος, που διεξάγεται εμβόλιμα την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:00), στο ντέρμπι «αιωνίων», ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους», που παραμένουν αήττητοι στα πλέι οφ, να είναι αυτοί που «καίγονται» για θετικό αποτέλεσμα.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της Τούμπας (18:30), βρίσκει ΠΑΟΚ και Άρη σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου συμπλήρωσαν εννέα αγώνες χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (τρεις ισοπαλίες, έξι ήττες), επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Αντίθετα, για τους «κίτρινους» συνιστά μονόδρομο η κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος, στην προσπάθεια εξόδου στην Ευρώπη.

Το πιο εύκολο, θεωρητικά, έργο έχει η ΑΕΚ που περιμένει στο ΟΑΚΑ (19:30) τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στα χαρτιά εύκολο, καθώς ο «Δικέφαλος» δεν έχει καταγράψει ακόμα νίκη εντός έδρας στα πλέι οφ (δύο ήττες, μια ισοπαλία), ωστόσο απέναντι στον ΠΑΣ έχει κάνει φέτος το 3Χ3.

Το παιχνίδι είναι «must win» για την ΑΕΚ, εφόσον θέλει να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της Ευρώπης.