Skip to main content

Ο Αμπράμοβιτς βάζει εμπόδια στην πώληση της Τσέλσι

Θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο εμπόδιο στη διαδικασία πώλησης της Τσέλσι, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου; Ναι, καθώς σύμφωνα με τους Times ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επιχειρεί να αρνηθεί την υπόσχεσή του να ακυρώσει ένα χρέος 1,6 δισ. λιρών του συλλόγου προς αυτόν. 

Ο Ρώσος μεγιστάνας είχε ήδη κάνει γνωστό ότι δεν θα εισπράξει τίποτα από την πώληση της ομάδας, με τα χρήματα να προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ότι είχε επίσης απαρνηθεί τα δάνεια που του χρωστάει ο σύλλογος, όμως τώρα φαίνεται ότι προσπαθεί να «ανακατέψει την τράπουλα» στο τραπέζι.

Η Τσέλσι ενημέρωσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τους υποψήφιους αγοραστές για τη θέλησή της να αναδιαρθρώσει τις ρυθμίσεις διάθεσης του συλλόγου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την πληρωμή του χρέους από τη μητρική εταιρεία της, Fordstam Ltd, προς την εταιρεία Camberley International Investments, που εδρεύει στο Τζέρσεϊ και η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες αναφορικά με μια ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη και φόβος ότι τα έσοδα από την πώληση θα μπορούσαν να καταλήξουν στον Αμπράμοβιτς, ενώ η βρετανική κυβέρνηση θα ήθελε να χρησιμοποιηθούν για καλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Ντότζερς, Τοντ Μπόελι, έλαβε το αποκλειστικό δικαίωμα να διαπραγματευτεί την αγορά της Τσέλσι, έχοντας υποβάλει (προφανώς) την καλύτερη πρόταση.

Ο όμιλος του Μπόελι ξεπέρασε τα άλλα δύο γκρουπ από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς και συμπρόεδρο της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων, Στίβεν Παλιούκα καθώς και τους νέους μετόχους της Αταλάντα, συνιδιοκτήτες των Φιλαδέλφεια Σίξερς και βετεράνους των μετοχών, Τζος Χάρις και Ντέιβιντ Μπλίτζερ.

Η πώληση αναμένεται να πραγματοποιηθεί βάσει αποτίμησης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 2,85 δισεκατομμύρια ευρώ). Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ρεκόρ πώλησης για επαγγελματικό αθλητικό σωματείο.