Skip to main content

Ανώτερος ο Πανιώνιος, 2-0 τον Παναθηναϊκό

Δίκαιη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-0 πέτυχε ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Παναθηναϊκού στο β΄ γύρο συνεχίζεται. Σε ένα ακόμη ματς οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση, με εμφανέστατα κενά σε όλες τις γραμμές τους, ενώ για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα εξέφρασαν (δικαιολογημένα) παράπονα για τη διαιτησία.

Μόλις στο 3ο λεπτό η ομάδα του Γιώργου Δώνη διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε τράβηγμα του Κουρμπέλη από τον Ντουρμισάι, με τον ρέφερι του ματς, Κουμπαράκη, να κλείνει τα μάτια του στην πεντακάθαρη παράβαση.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήθελαν περισσότερο τη νίκη, το έδειξαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και τελικά έφτασαν στο στόχο τους, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την απομάκμρυνσή τους από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Ευτύχησαν, μάλιστα, να προηγηθούν στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Διούδη, μόλις στο 10ο λεπτό με τον Σπιριντόνοβιτς να «εκτελεί» από κοντά τον Διούδη μετλα από πάσα του Άρτσε και αδράνεια της άμυνας του «τριφυλλιού».

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τον κακό Παναθηναϊκό και στο 27′ «άγγιξαν» το 2-0, αυτή την φορά, όμως, ο Διούδης «νίκησε» τον Ντουρμισάι και απόκρουσε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει μεγάλα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του και στο β΄ μέρος, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Μάντζιου κι έκανε γρήγορα το 2-0, καθαρίζοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση.

Στο 52΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, ο αμαρκάριστος Σταυρόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μετά το εις βάρος τους 2-0, προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ήταν φλύαροι στην τελική προσπάθεια και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για να ξαναμπούν στο ματς.