Skip to main content

Η Μπάγερν όρισε την τιμή για Λεβαντόφσκι

Η Μπάγερν Μονάχου ετοιμάζεται να παίξει απόψε στην έδρα της με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και με νίκη θα κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ουσιαστικά όμως και με ισοπαλία, δεδομένου ότι αν οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στο τέλος θα παρέμενε μια διαφορά τερμάτων +27 για να τις χωρίσει, που είναι σχεδόν αγεφύρωτη.

Στην Μπάγερν, ωστόσο, αυτός ο τίτλος θεωρείται μόνο ως έπαθλο παρηγοριάς. Ο αποκλεισμός στο Champions League από τη Βιγιαρεάλ στα προημιτελικά υποτίμησε την πρώτη χρονιά του Νάγκελσμαν στο τιμόνι της ομάδας και αφαίρεσε την ευφορία, ενώ πριν απ΄ αυτό είχε προηγηθεί το φθινόπωρο η συντριβή (0-5) από την Γκλάντμπαχ και η έξοδος από το Κύπελλο Γερμανίας.

Ανάμεσα στις… αναταράξεις που αναστατώνουν τη διοίκηση, υπάρχει και ο γρίφος του συμβολαίου του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που όπως εκείνα των Μάνουελ Νόιερ και Τόμας Μίλερ θα λήξει στο τέλος της επόμενης σεζόν. Η τριάδα έχει τους υψηλότερους μισθούς σε όλη την ομάδα, αλλά αν η συμφωνία είναι πολύ κοντά για Μίλερ και Νόιερ, για τον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης δεν υπάρχει ακόμη απάντηση.

Οι δύο Γερμανοί θα δεχτούν ανανέωση ενός έτους με οψιόν για δεύτερο, με βάση επιδόσεις και συμμετοχή. Ο Πολωνός, από την άλλη, στοχεύει σε «κλειστή» διετία ή μπορεί να αποφασίσει να τελειώσει αλλού την καριέρα του.

Ο μάνατζερ του «Λέβα», Πίνι Ζαχάβι, προσφέρει τον Λεβαντόφσκι σε πολλές ομάδες με πιο ενδιαφέρουσα την περίπτωση της Μπαρτσελόνα, ακόμα κι αν τα οικονομικά των Καταλανών δεν είναι ακριβώς σε θέση να επιτρέψουν υπέρογκες δαπάνες.

Η Μπάγερν θα συναντηθεί ξανά με τον Λεβαντόφσκι τις επόμενες μέρες, αλλά έχει ήδη ορίσει το τίμημα αν δεν φτάσει στην ανανέωση: 40 εκατ. ευρώ ως σημείο εκκίνησης.

Ένα νούμερο που σίγουρα συνυπολογίζει την κοντινή λήξη του συμβολαίου και την ηλικία του παίκτη, ο οποίος θα κλείσει τα 34 τον Αύγουστο. Από την άλλη, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λεβαντόφσκι εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς, έχοντας σκοράρει 47 γκολ αυτή τη σεζόν!

Το πολωνικό… βομβαρδιστικό δεν έχει πέσει κάτω από το όριο των 40 γκολ ανά περίοδο από τη σεζόν 2015-16, με την κορύφωση των 55 γκολ το 2019-20. Η Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο, δεν θέλει να υποστεί εκβιασμό: είτε υπογράφει υπό τις προϋποθέσεις των άλλων δύο αρχηγών, είτε ο αποχαιρετισμός του ρεκόρ επιθετικού θα γίνει αυτό το καλοκαίρι.