Skip to main content

Βήμα πρόκρισης στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Λαμία στη Λεωφόρο για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, σε μία αναμέτρηση όπου οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν τις ευκαιρίες για περισσότερα γκολ που θα τους έδιναν το εισιτήριο για τον τελικό από απόψε.

Παρόλα αυτά πέταξαν στα… σκουπίδια μεγάλες φάσεις κι όλα είναι ρευστά ενόψει του επαναληπτικού, την ερχόμενη Τετάρτη (27/4).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ. Στο 2΄ ο Αϊτόρ έχασε μεγάλη ευκαιρία αλλά στο 19΄ ο Ιωαννίδης με υπέροχο πλασέ από ασίστ του Κώτσιρα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το «τριφύλλι», μάλιστα, είχε ακόμη τρεις ευκαιρίες να πετύχει ακόμη ένα γκολ αλλά οι Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς και Ιωαννίδης δεν βρήκαν στόχο.

Η μόνη αντίδραση της Λαμίας, που περίμενε στο μισό γήπεδο, ήρθε στο 45΄ με το άστοχο σουτ του Τιρόνε από πολύ καλή θέση.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια μόνιμη… πολιορκία των γηπεδούχων στην άμυνα των φιλοξενούμενων και ένα μοναδικό ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.

Στο 48΄ ο Ιωαννίδης μετά το γύρισμα του Παλάσιος σούταρε πάνω στον Σαράνοφ. Στο 57΄ ο Βέλεθ αστόχησε με το κεφάλι, στο 63΄ ο Σαράνοφ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιωαννίδη και ένα λεπτό αργότερα ο Γκατσίνοβιτς μόνος του από την μικρή περιοχή, έστειλε και αυτός την μπάλα άουτ, σε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία. 

Τελευταία σπουδαία ευκαιρία για τους «πράσινους» ήρθε στο 78΄, όταν ο Αϊτόρ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον κορυφαίο παίκτη της αναμέτρησης, τον τερματοφύλακα Σαράνοφ.