Skip to main content

Πρεμιέρα στα πλέι οφ με νίκες για Ουόριορς και Σιξερς

Το Γκόλντεν Στέιτ και η Φιλαδέλφεια ξεκίνησαν με νίκες απέναντι σε Ντένβερ και Τορόντο αντίστοιχα, στα πλέι οφ του ΝΒΑ, όπως και η Γιούτα με τη Μινεσότα, που απέκτησαν πλεονέκτημα επικρατώντας σε Ντάλας και Μέμφις.

Οι Ουόριορς νίκησαν με 123-107 με πρωταγωνιστή τον Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους και δικαίωσε τον προπονητή του, Στιβ Κερ, ο οποίος τον καθιέρωσε ως βασικό.

Ο Στεφ Κάρι ήταν στον πάγκο και επέστρεψε στα παρκέ μετά από σχεδόν έναν μήνα απουσία, σημειώνοντας 16 πόντους, αλλά κυρίως, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις στον τραυματισμένο αστράγαλο του.

Πολύ καλή εμφάνιση, από τον Κλέϊ Τόμπσον (19 πόντους) και τον Ντρέιμοντ Γκριν (12 πόντοι, εννέα ασίστ, έξι ριμπάουντ, ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς με double double (25 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ήταν από τους καλύτερους του αγώνα.

Στο Μέμφις, όπου η Μινεσότα έκανε την έκπληξη και νίκησε 130-117, ξεχώρισε η «μονομαχία» του Αντονι Εντουαρντς, Νο 1 στα ντραφτ του 2020 σε ηλικία 20 ετών και του 22χρονου, Τζα Μοράντ, ο οποίος επελέγη στην δεύτερη θέση το 2019 από τους Γκρίζλις.

Ο πρώτος, ήταν εντυπωσιακός και τελείωσε την αναμέτρηση με 36 πόντους, ενώ ο Μοράντ, σημείωσε 32 πόντους και «μοίρασε» οκτώ ασίστ.

Οι Τζαζ εκμεταλλεύθηκαν την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς και επικράτησαν στο Ντάλας των Μάβερικς με 99-93. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 26 πόντους και ο Ντόνοβαν Μίτσελ 32, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ «μάζεψε» 17 ριμπάουντ.

Στην ανατολική περιφέρεια, η Φιλαδέλφεια δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει με 131-111 τους Ράπτορς μέσα στο Τορόντο. Οι Σίξερς στηρίχθηκαν στην ομαδική δουλειά και πήραν πόντους από αρκετούς παίκτες, όπως οι Ταϊρίς Μάξι (38), Τομπάιας Τόμας (26) και Τζέιμς Χάρντεν (22).