Skip to main content

Basket League: «Διπλά» για Άρη, Κολοσσό Ρόδου ελπίζει για πλέι οφ ο ΠΑΟΚ

Σημαντικό «διπλό» για να παραμείνει στην εξάδα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου πήρε ο Άρης, νικώντας το Περιστέρι με 70-67 στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 22η αγωνιστική της Basket League.

O Άντονι Κάουαν με 17 πόντους και ο Έρικ Λόκετ με 16 (11 ριμπάουντ) οδήγησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην επικράτηση για δεύτερη φορά επί του Περιστερίου, με συνέπεια να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Τόμας Γκίελο με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους.

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, που μετά από τέσσερις συνεχείς ήττες επιβλήθηκε στην Πυλαία με 81-76 του Απόλλωνα Πάτρας για την 22η αγωνιστική καλύπτοντας και τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου στην Πάτρα.

Οι Θεσσαλονικείς βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-11 παραμένοντας σε τροχιά πλέι οφ. Στο 7-13 υποχώρησε η ομάδα της Πάτρας, που διατηρεί απόσταση από τη ζώνη υποβιβασμού.

Ο Καμπερίδης ξεκίνησε με 10 πόντους (3/3 τρίποντα), όμως στο πεντάλεπτο τραυματίστηκε και δεν επέστρεψε στο παρκέ.

Ο Τολιόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 15 πόντους και ακολούθησαν οι Γκριν (12π.) και Ρίβερς (11π.).

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Βετούλας είδε τους Σίμονς και ΜακΛίν να τελειώνουν με 15 πόντους, τον Τσαλμπούρη με 14 και τον Μπόγρη με 14 ριμπάουντ.

Την τρίτη συνεχή νίκη σε διάστημα μιας εβδομάδας πανηγύρισε ο Κολοσσός, που πέρασε με 64-62 από το Ιβανώφειο απέναντι στον Ηρακλή. Η ομάδα της Ρόδου έφτασε στο 13-8 κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα για μία θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς με ρεκόρ 5-14 παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Για Κολοσσό πρώτος σκόρερ ήταν ο Στέφαν Μομίροφ με 16 πόντους και το κρίσιμο τρίποντο στα 46΄΄ πριν από το τέλος. Ακόμη, ο Μίλερ τελείωσε με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Γουίλιαμς με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Για τον Ηρακλή πρώτος σκόρερ ήταν ο Χένρι με 23 πόντους (10/15 δίποντα αλλά και 0/6 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ ενώ ο Παπαδάκης είχε 11 πόντους.