Skip to main content

Στα χέρια του Ρονάλντο η ιστορική Κρουζέιρο

Ο Ρονάλντο το «φαινόμενο» είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Κρουζέιρο, μιας από τις βραζιλιάνικες ομάδες με μεγάλη ιστορία πίσω της, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Καριόκα.

Το ανακοίνωσε η διοίκηση της ομάδας του Μπέλο Οριζόντε, αναφέροντας ότι ο παλαίμαχος άσος υπέγραψε στις 8 Απριλίου το συμβόλαιο που τον καθιστά, μαζί με τον εταιρικό του όμιλο, ελεγκτή και διευθυντή της Sociedad Anónima de Fútbol (SAF) Κρουζέιρο.

«Η Κρουζέιρο βρίσκεται ήδη de facto υπό τη διαχείριση του Ρονάλντο Ναζάριο και της επιχειρηματικής του ομάδας. Μετά την έγκριση της περασμένης εβδομάδας από το Διοικητικό Συμβούλιο των προσαρμογών στο συμβατικό μοντέλο, οι Κρουζέιρο και Ρονάλντο υπέγραψαν τη συμφωνία αγοράς για το 90% των μετοχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος.

Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, η υπογραφή του συμβολαίου θέτει τέλος σε σχεδόν τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων και διαφορών αφού, στις 18 Δεκεμβρίου, ο Ρονάλντο ανακοίνωσε προσύμφωνο με το οποίο εξέφρασε την επιθυμία να αποκτήσει τον έλεγχο και τη διαχείριση του συλλόγου, με τον οποίο έκανε τα πρώτα βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η ανακάλυψη χρεών, που δεν φαίνονταν στα αρχικά έγγραφα και η αντίσταση των διοικούντων την Κρουζέιρο να παραδώσουν όλες τις εξουσίες στον παίκτη καθυστέρησε την υπογραφή της συμφωνίας.

Το αρχικό συμβόλαιο όριζε ότι ο Ρονάλντο, ιδιοκτήτης της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, θα πλήρωνε περίπου 400 εκατομμύρια ρεάλ (79 εκατομμύρια ευρώ) σε αρκετά χρόνια για το 90% των μετοχών του συλλόγου και θα αναλάμβανε τα χρέη της ομάδας, τα οποία φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο ρεάλ (λίγο κάτω από 200 εκατομμύρια ευρώ).

Για να προσαρμόσουν τη συμφωνία και να συμπεριλάβουν χρέη που δεν είχαν εμφανιστεί αρχικά, τα στελέχη της Κρουζέιρο πρόσθεσαν νέα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα γήπεδα προπόνησης της ομάδας, στο κομμάτι που πουλήθηκε.

Αν και το νέο συμβόλαιο είναι άγνωστο, ο Τύπος αναφέρει ότι οι δαπάνες του Ρονάλντο θα είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

«Είναι τιμή μου που μπορώ να ηγούμαι της διαδικασίας ανοικοδόμησης του συλλόγου. Οι φίλαθλοι και η μεταγραφική αγορά μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εφαρμόσουμε ευρέως ένα αποτελεσματικό και ηθικό μοντέλο διαχείρισης, που θα προσφέρει αθλητική επιτυχία», δήλωσε ο παλαίμαχος επιθετικός.