Skip to main content

Conference League: Γλυκιά «εκδίκηση» για τη Ρόμα

Η Ρόμα, που πήρε εκδίκηση από την Μπόντο Γκλιμτ συντρίβοντάς την με 4-0 στη Ρώμη και η Φέγενορντ, που πέρασε με μεγάλη νίκη από την Πράγα (3-1 τη Σλάβια) ήταν οι δύο επόμενες ομάδες που εξασφάλισαν θέση στους ημιτελικούς του Europa Conference League, την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μαρσέιγ.

Στο «Ολίμπικο» η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν άφησε αυτή τη φορά το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στη  «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, Μπόντο Γκλιμτ.

Απέναντι στην ομάδα που τους συνέτριψε στη φάση των ομίλων (6-1) και τους νίκησε και στον πρώτο προημιτελικό (2-1), οι «Τζαλορόσι» έκαναν περίπατο, έχοντας πρωταγωνιστή τον Τζανιόλο, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ (23΄, 29΄, 49΄, το άλλο γκολ ο Έιμπραχαμ στο 5΄), φτάνοντας στο 4-0 και στην άνετη πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λέστερ.

Στην Πράγα, η Φέγενορντ δεν άφησε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη απέναντι στη Σλάβια και ήταν όσο κυνική χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη με 3-1 και να βρεθεί στους «4», όπου θα βρει απέναντί της τη Μαρσέιγ στο δρόμο προς τον τελικό της 25ης Μαΐου.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 2΄ με τον Ντέσερς, όμως οι Τσέχοι αντέδρασαν κι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Τραορέ στο 14΄. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Φέγενορντ ήταν αποτελεσματική, βρήκε άλλα δύο γκολ με τους Ντέσερς (59΄), Σινίστερα (78΄) και πανηγύρισε την πρόκριση.