Skip to main content

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στη Τούμπα, έχασε κομβικές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά ένα λάθος του Κρέσπο και το γκολ του Παγιέ έδωσαν στην Μαρσέιγ την νίκη με 1-0 και έστειλαν τους Μασσαλούς στα ημιτελικά του Conference League.

Παρά την ήττα του ”δικεφάλου του βορρά”, η νίκη της Φέγενορντ μέσα στην Πράγα, δίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο οριστικά την 15η θέση στην βαθμολογία της UEFA και πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια από την σεζόν 2023/2024.

Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά χάρη και στην αύρα του κατάμεστου γηπέδου. Ο Τσιγγάρας έχασε μοναδική ευκαιρία στην αρχή για να σκοράρει ενώ στην συνέχεια ο πορτιέρε Ματαντά είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις.

Πρώτα στο τετ α τετ με τον Άκπομ και στην συνέχεια στη κεφαλιά του αμαρκάριστου Κρέσπο από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο στόπερ της ελληνικής ομάδας, πάντως, ήταν ο μοιραίος στο 34′. Πούλησε την μπάλα και ο Παγιέ μετά από μπαλιά του Γεντούζι άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πίεσε, ειδικά μετά το 70′. Στο 82′ ο Τσόλακ έχασε μοναδική ευκαιρία, όντας απέναντι από τον Ματαντά. Πλάσαρε, όμως, άουτ. Στο 89᾽ ο κίπερ της Μαρσέιγ έδιωξε σε κόρνερ τα σουτ των Μίτριτσα και Αουγκούστο και… σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του.