Skip to main content

Στα ημιτελικά του Champions League Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Champions League αποσπώντας ισοπαλίες: οι μεν «Πολίτες» στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο (0-0), οι δε «Κόκκινοι» στο «Άνφιλντ» απέναντι στην Μπενφίκα με 3-3, με τις ασίστ στα δυο γκολ των Εγγλέζων να βγαίνουν από τα πόδια του Κώστα Τσιμίκα, που ήταν βασικός και από τους κορυφαίους σε απόδοση.

Οι «Σίτιζενς» του Πεπ Γκουαρντιόλα, που είχαν παρακαταθήκη τη νίκη με 1-0 στο «Έτιχαντ», θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το ματς από το 30΄, αλλά το δοκάρι στο σουτ του Γκιντογκάν κράτησε στον αγώνα τους «Ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, πίεσαν τη Σίτι αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της παράτασης. Προς το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια και μια σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών από χτύπημα του Φελίπε στον Φόντεν, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του αμυντικού των Ισπανών. 

Όπως και νάχει πάντως, η Σίτι πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα όπου θα ξαναταξιδέψει στη Μαδρίτη, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ.

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ είχε θεωρητικά εύκολο έργο, να υπερασπιστεί τη νίκη με 3-1 από το πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία και το «Ντα Λουζ». Οι «Αετοί», όμως, πάλεψαν το παιχνίδι, πήραν μια τιμητική ισοπαλία με 3-3, παρότι έχαναν με 3-1 κι εν τέλει κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Ο Τσιμίκας, που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και ήταν διακριθείς, εκτέλεσε το κόρνερ για την κεφαλιά του Κονατέ και το 1-0 στο 21΄, όπως και το φάουλ για το 3-1 με προβολή του Φιρμίνο στο 65΄, ενώ ο Βραζιλιάνος είχε ξαναδώσει προβάδισμα στη Λίβερπουλ στο 55΄.

Η Μπενφίκα ισοφάρισε 1-1 στο 32΄ με το πρώτο γκολ του 21χρονου Γκονσάλο Ράμος στη διοργάνωση και στη συνέχεια σε 3-3 με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στο 73΄ και τον Ντάργουϊν Νούνιες στο 82΄. Φανταστικός ο Ουρουγουανός πέτυχε συνολικά τρία γκολ, αλλά τα δύο ακυρώθηκαν ως οφσάιντ κατόπιν ελέγχου από τον VAR.

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του «Χίλσμπορο», 33 χρόνια μετά την τραγωδία που σημάδεψε το αγγλικό ποδόσφαιρο, στις 15 Απριλίου του 1989.

Στα ημιτελικά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Βιγιαρεάλ.