Skip to main content

Πόλο: Έτοιμα να γράψουν Ιστορία τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Τις στιγμές του 2015 στο κατάμεστο «Πέτρος Καπαγέρωφ» ονειρεύονται να ξαναζήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, που περιμένουν να δουν την Κυριακή (3/4) τη γυναικεία ομάδα πόλο του συλλόγου να κατακτά μέσα στο σπίτι της τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν το Σαββατοκύριακο το final-4 της Ευρωλίγκας, το πρώτο μετά το 2019 που θα γίνει παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, και φιλοδοξούν να διατηρήσουν το «στέμμα» που κατάκτησαν πέρυσι στη Βουδαπέστη.

Για να τα καταφέρουν, θα χρειαστεί να πατήσουν πάνω στο παρελθόν τους: στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσουν, όπως και πέρυσι, την ουγγρική Ουίπεστ, ενώ αν φτάσουν στον τελικό θα βρουν πιθανότατα μπροστά τους την ισπανική Σαμπαντέλ, όπως συνέβη στο ίδιο κολυμβητήριο το 2015.

Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο (έβδομο για τη χώρα στη διοργάνωση), θα ολοκληρώσει το τρίτο ελληνικό «νταμπλ» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του γυναικείου πόλο, καθώς την Τετάρτη (30/3), στο ίδιο κολυμβητήριο, ο Εθνικός σήκωσε το Κύπελλο του LEN Trophy.

Αντίστοιχο κατόρθωμα έχει πετύχει το ελληνικό πόλο το 2003 με Γλυφάδα και Βουλιαγμένη και το 2010 με Βουλιαγμένη και Εθνικό, με κοινό σημείο ότι και σε εκείνες τις περιπτώσεις, η τελική φάση του Champions Cup (νυν Euroleague) είχε διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους, στη Γλυφάδα και την Κέρκυρα αντίστοιχα.

Συνολικά, θα είναι η έκτη φορά που η τελική φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας. Στις τέσσερις από τις πέντε προηγούμενες περιπτώσεις, το τρόπαιο κατέληξε σε ελληνικά χέρια, με τη Γλυφάδα να ανεβαίνει στην κορυφή το 2000 και το 2003, τη Βουλιαγμένη να παίρνει τον τίτλο το 2010 στην Κέρκυρα και βεβαίως τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το 2015 στον Πειραιά. Μοναδική εξαίρεση ήταν το 2004 στο Λαιμό, όταν ΑΝΟΓ και ΝΟΒ είδαν την… πλάτη της Οριτζόντε Κατάνια.